Persbericht - Haacht - Snelle dagvaarding voor diefstal en poging diefstal

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Op 16 april 2023 vond ter hoogte van de Decosterstraat te Haacht een poging diefstal van een elektrische fiets plaats. Een buurtbewoner merkte op dat er op het midden van het fietspad twee fietsen stonden en zag twee mannen uit de overdekte oprit van zijn buren komen. Een van hen had een elektrische fiets vast die eigendom was van de bewoner. Een van beide verdachten kon vluchten. De andere verdachte werd door de buurman van het 63-jarig slachtoffer tegengehouden. Nadien kwam ook het slachtoffer ter plaatste en hielden zij de verdachte staande totdat deze agressief werd, de fiets waarmee hij gekomen was op de rijbaan gooide en te voet de vlucht nam. De politie kwam ter plaatse en kon laatstgenoemde verdachte intercepteren.

Via een advertentie in een facebookgroep vernam de politie bovendien dat een 39-jarig slachtoffer op zoek was naar twee fietsen die dezelfde dag ter hoogte van de Grote Baan te Haacht werden gestolen en die overeenkwamen met de fietsen die men terugvond naar aanleiding van de poging diefstal van de elektrische fiets in de Decosterstraat te Haacht.

In zijn verhoor ontkende de verdachte te hebben geprobeerd om de elektrische fiets te ontvreemden. Hij bekende wel de diefstal van een van de fietsen die ter hoogte van de Decosterstraat te Haacht werden aangetroffen.

Het parket van Leuven heeft besloten om de 31-jarige verdachte van Marokkaanse afkomst te dagvaarden volgens de snelrechtprocedure. De verdachte moeten zich begin mei komen verantwoorden voor de correctionele rechtbank voor diefstal en poging diefstal.

 

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten