Persbericht - Leuven - Snelle dagvaarding voor feiten winkeldiefstal

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

PZ Leuven kreeg maandagmiddag 23 oktober omstreeks 11u55 melding van een winkeldiefstal in de Jack&Jones in de Diestsestraat 26Z in Leuven. Een 18-jarige man zou daar twee jeansbroeken ter waarde van 159,98 euro gestolen hebben door ze in een met aluminiumfolie geprepareerde zak te steken. De man wandelde vervolgens naar buiten en overhandigde de broeken aan een andere man buiten de winkel. Vervolgens gingen de twee mannen elk een andere kant uit.  

PZ Leuven kwam ter plaatse en bekeek de camerabeelden van de diefstal. Bij het verlaten van de winkel merkten de agenten de verdachte op ter hoogte van het kruispunt van de Vital Decosterstraat en Diestsestraat. De man werd gearresteerd. In de zak van de man zaten de twee gestolen jeansbroeken niet meer in, maar wel een trainingsbroek ter waarde van 109,99 euro waar het alarmsysteem nog aan hing.  

Uit verder onderzoek bleek dat de man diezelfde dag de trainingsbroek uit de winkel Foot Locker in de Diestsestraat gestolen had.  

Tijdens zijn verhoor gaf de man de beide feiten toe.  

Het parket van Leuven heeft de 18-jarige man met Marokkaanse nationaliteit gedagvaard volgens de procedure van het snelrecht. Hij moet zich midden januari komen verantwoorden voor de diefstal en onwettig verblijf bij de correctionele rechtbank.  

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten