Persbericht - Leuven - Snelle dagvaarding voor inbreuken drugwetgeving

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

PZ Leuven controleerde zaterdag 21 oktober omstreeks 14u40 een wagen in de Vlamingenstraat na enkele verdachte handelingen. De agenten hielden de wagen in de gaten nadat de bestuurder, een 54-jarige man uit Tienen, zich nogal verdacht gedroeg. De man stapte uit zijn wagen, wandelde richting het stadspark van Leuven en keek ondertussen haastig om zich heen. De man keerde vervolgens, al bellend, terug naar zijn auto. Even later stapte een tweede man, een 20-jarige man uit Nederland, in de wagen.  

De agenten van PZ Leuven gingen over tot controle van de wagen en zagen onmiddellijk een doorzichtige plastic zak met verschillende pacsons heroïne naast de 20-jarige man liggen.  

De bestuurder van de wagen, de 54-jarige man, gaf direct toe net 2 pacsons heroïne gekocht te hebben bij de verdachte.  

De 20-jarige verdachte had in totaal een gebruikershoeveelheid cannabis en 30.93 gram heroïne op zak. Hij werd gearresteerd en meegenomen naar het politiecommissariaat. In zijn verhoor ontkende hij de feiten en iets met drugs te maken te hebben.  

Het parket van Leuven heeft de verdachte gedagvaard volgens de snelrechtprocedure. Midden januari zal de man zich moeten verantwoorden voor bezit en verkoop van heroïne en bezit van cannabis bij de correctionele rechtbank.    

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten