Persbericht - Leuven - Snelrecht diefstal

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Op 6 september 2023 rond 6u50 begaf de lokale politie Leuven zich naar het restaurant Ribs in de Parijsstraat na een inbraakalarm. Daar zou een man zich via het dakraam toegang hebben verschaft tot het restaurant. Via camerabeelden kon de mede-eigenaar van het restaurant zien dat de verdachte nog steeds in het gebouw aanwezig was.  

De politie trof de verdachte onder invloed aan in een zetel in de kelderruimte van het restaurant. Naast de man lag een keukenmes en een boodschappentas met verschillende goederen die de man uit het restaurant ontvreemd had, onder meer koffiebonen, een aanzienlijke hoeveelheid rookwaren, een kassabonprinter en cash geld. Bij zijn fouille bleek hij in het bezit te zijn van amfetamines.  

De verdachte werd gearresteerd. De man verklaarde in zijn verhoor dat hij zich niets meer van de diefstal kon herinneren.  

Het parket van Leuven besloot de 44-jarige man uit Brussel te dagvaarden volgens de procedure van het snelrecht. Hij moet zich begin november komen verantwoorden voor de correctionele rechtbank voor diefstal met braak, inbreuk op de drugwetgeving en illegaal verblijf.  

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten