Persbericht - Leuven - Snelrecht voor diefstal boot

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Op zaterdag 26 augustus 2023 omstreeks 10u30 merkte een man uit Wijgmaal op dat zijn boot ongeveer 100 meter was afgedreven van zijn stalplaats in de vaart. Op zijn boot zag hij een onbekende man staan. Hij kon de boot betreden en merkte grote schade aan elektrische toestellen en de bekabeling van de boot. Ook het fornuis was volledig zwartgeblakerd en aan boord lagen alle spullen over hoop. De motor kon niet meer gestart worden. De politie kwam meteen ter plaatse.  

De verdachte, een man van 34 jaar oud uit Nederland, verklaarde dat hij enkele dagen op bezoek was in België. Hij had zijn laatste trein gemist en was beginnen wandelen. Hij zocht een slaapplek en zag de boot, waarop hij besloot aan boord te gaan. Hij had eveneens honger en probeerde iets te koken, verder gaf hij aan ook wat alcohol gedronken te hebben. Vervolgens probeerde hij de boot te starten door kabels los te trekken, wanneer dit niet lukte besloot hij om de touwen los te snijden. De boot dreef af en zou hierbij ook een naburige boot bekrast hebben.  

Het parket van Leuven heeft de verdachte gedagvaard volgens de procedure van het snelrecht. Begin oktober moet hij zich komen verantwoorden bij de correctionele rechtbank voor diefstal, gebruiksdiefstal, onbruikbaarmaking van andermans vervoermiddelen en beschadigingen.  

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten