Persbericht - 23AHV387 - klacht BBTK tegen N.V. DELHAIZE LE LION/DE LEEUW

Arbeidsauditoraten Halle-Vilvoorde
Persberichten

Op 3 april 2023 legde de socialistische vakbond (BBTK/ABVV) klacht neer bij het arbeidsauditoraat van Halle-Vilvoorde tegen de N.V. DELHAIZE LE LION/DE LEEUW.

De klacht had betrekking op de wijze waarop de N.V. DELHAIZE LE LION/DE LEEUW wilde overgaan tot een herstructurering van haar activiteiten, waarbij zij op een aantal Bijzondere Ondernemingsraden in maart 2023 haar intentie aankondigde om de 128 geïntegreerde winkels die ze zelf nog uitbaat over te dragen aan zelfstandige franchisenemers.

In de klacht werd gewag gemaakt van onregelmatigheden, in het bijzonder werd melding gemaakt van de volgende 4 inbreuken :

- de inbreuk op artikel 191 van het sociaal strafwetboek, dat het belemmeren van de werking van de ondernemingsraad sanctioneert;

- de inbreuk op artikel 195 van het sociaal strafwetboek, dat de niet-naleving van de verplichte informatieverstrekking bij herstructurering sanctioneert;

- de inbreuk op artikel 193 van het sociaal strafwetboek, dat de niet-naleving van de verplichte informatieverstrekking bij collectief ontslag sanctioneert;

- de inbreuk op artikel 197 van het sociaal strafwetboek, dat de niet-naleving van de verplichte kennisgevingen ingeval van collectief ontslag sanctioneert.

De klacht werd onder leiding van het arbeidsauditoraat Halle-Vilvoorde door de daartoe bevoegde gespecialiseerde sociale inspectiedienst grondig onderzocht.

Uit dat omstandig onderzoek konden met betrekking tot de vier aangeklaagde inbreuken geen strafbare feiten worden vastgesteld. Het dossier werd bijgevolg door het arbeidsauditoraat afgehandeld zonder strafvervolging. De partijen werden hiervan vandaag in kennis gesteld.

Arbeidsauditoraten Halle-Vilvoorde
Persberichten

Ander Persberichten