Persbericht - Diest - Poging doodslag

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

PZ Demerdal kreeg op zaterdagochtend 6 januari omstreeks 5u00 de melding van een uit de hand gelopen ruzie in het Sint-Jansveld in Diest.

Een 27-jarige verdachte uit Tongeren klopte in de nacht van vrijdag op zaterdag aan bij het 24-jarige slachtoffer met de vraag in de woning te kunnen overnachten. Volgens de eerste bevindingen kregen de twee mannen een discussie die uitmondde in een handgemeen. Op een bepaald ogenblik werd door de verdachte een koksmes in de hand genomen. Het slachtoffer vluchtte daarop naar zijn slaapkamer en riep naar de twee andere aanwezigen in de woning om de politie te bellen. De verdachte stak een heel aantal keer met het mes in de deur waarachter het slachtoffer zich had verstopt en uitte daarbij bedreigingen.

De verdachte kon worden gearresteerd door de opgeroepen politie.

Het parket Leuven vorderde een gerechtelijk onderzoek wegens poging doodslag, opzettelijke slagen en verwondingen, mondelinge bedreigingen, bedreigingen door middel van gebaren en een inbreuk op de wapenwetgeving. De 27-jarige verdachte werd op zondag 7 januari voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hij verscheen op vrijdag 12 januari voor de raadkamer, die besloot de aanhouding van de verdachte te bevestigen.

De recherche van PZ Demerdal zal het onderzoek verderzetten onder leiding van de onderzoeksrechter.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten