Persbericht - Antwerpen - Dossier free fights verwezen

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

De raadkamer in Antwerpen heeft vandaag 24 personen verwezen naar de correctionele rechtbank in een dossier van free fights. Dat zijn georganiseerde vechtpartijen tussen hooligans van voetbalclubs.

Dit dossier bouwde verder op wat in het onderzoek naar de raid op een bus met Beerschotfans in de zomer van 2017 in Mortsel aan het licht was gekomen. Uit het onderzoek van berichten, foto’s en filmpjes van in beslag genomen gsm’s bleek dat de harde supporterskern van de voetbalclub Beerschot in het geheim illegale gewelddadige bijeenkomsten organiseerden met rivaliserende supportersploegen.

Die gevechten vinden plaats op afgelegen plaatsen, maar wel op de openbare weg. Dat de deelnemers toestemming zouden hebben gegeven, rechtvaardigt de feiten niet. Het is de taak van het Openbaar Ministerie om een duidelijk signaal te geven dat deze illegale gevechten niet thuishoren in onze maatschappij.

De beklaagden zijn tussen 21 en 51 jaar. De feiten zijn gekwalificeerd als verboden wapenbezit, aanstoker zijn of lid zijn van een vereniging en opzettelijke slagen en verwondingen.

Eerder werd een soortgelijk dossier, maar dan met de supporterskern van R.Antwerp FC al verwezen. Het dossier met 66 beklaagden is gedagvaard voor de inleidingszitting van 22 september 2020.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse