Persbericht - Ekeren/Beveren - Duo aangehouden voor aanslagen

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

In gerechtelijke onderzoeken naar aanslagen op panden heeft de raadkamer gisteren de aanhouding van twee Nederlanders van 20 en 21 jaar bevestigd.

 

In de nacht van 13 op 14 juli 2022 werd een woning aan Geestenspoor in Ekeren beschoten. Het gaat om een vergisaanslag, waarbij gelukkig niemand gewond is geraakt. Uit gerechtelijk onderzoek, uitgevoerd door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen, blijkt dat de verdachten de dag voordien een voorverkenning hadden uitgevoerd, waarbij ze hadden aangebeld en zich hadden uitgegeven voor medewerkers van PostNL.

In het onderzoek konden twee mannen van 20 en 21 geïdentificeerd worden. Ze zouden ook betrokken zijn bij de aanslag in Beveren op 21 juni 2022. Die nacht werd een woning aan de Kasteeldreef verschillende keren beschoten.

In een samenwerking met de Nederlandse autoriteiten kon het tweetal worden gearresteerd. Vorige week werd de overlevering naar ons land uitgevoerd, waarna de onderzoeksrechter vorige woensdag besliste om hen in beide onderzoeken onder aanhoudingsmandaat te plaatsen.

De feiten zijn gekwalificeerd als criminele organisatie, inbreuken op de wapenwet en vernieling.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen 

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse