Persbericht - Gent/Erpe-Mere/Aalst/Wervik - Tien personen opgepakt voor het opzetten van cannabisplantages in Oost- en West-Vlaanderen

Parquet du Procureur du Roi Flandre Occidentale
Communiqué de presse

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Oost-Vlaanderen heeft een bende opgerold die verdacht wordt van grootschalige productie van cannabis. De bende was actief in de provincies Oost- en West-Vlaanderen. Tien verdachten zijn opgepakt en worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Gent.

In november 2021 heeft de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Oost-Vlaanderen een onderzoek opgestart naar een bende die zich zou inlaten met het opzetten van cannabisplantages. Een eerste onderzoek bracht leden van deze bende in beeld, waarop het parket van Oost-Vlaanderen besliste om de onderzoeksrechter in Gent te vorderen.

Verder speurwerk bracht uiteindelijk een organisatie in beeld die vermoedelijk in Gent, Erpe-Mere en Wervik plantages opgezet had.
 
Tijdens een gecoördineerde gerechtelijke actie op dinsdag 19 april 2022 werden simultaan vijf huiszoekingen uitgevoerd in Gent (2), Erpe-Mere (Aaigem), Aalst en Wervik. Op adressen in Gent en Aaigem werden twee actieve plantages aangetroffen, in Wervik en op een ander adres in Gent twee niet-actieve.
 
Bij de actie van vandaag werden tien verdachten opgepakt en gearresteerd. Ze worden allen voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent.
 
Bij de huiszoekingen werd er samengewerkt met diverse diensten van de Federale Politie. De Speciale Eenheden stonden in voor de inval in de plantages. De Civiele Bescherming bood bijstand bij het opruimen van de plantages.

 

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen

 

Parquet du Procureur du Roi Flandre Occidentale
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse