Persbericht - Leuven - afpersing

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Op zondag 27 maart 2022 omstreeks 13u30 werd een 22-jarige man uit Bergen slachtoffer van afpersing op het Alfons Smetsplein te Leuven. Het slachtoffer werd naar eigen zeggen omsingeld door een 6-tal personen die hem fouilleerden en dwongen om al zijn spullen af te geven. De verdachten gingen aan de haal met o.a. zijn gsm, draadloze oortjes, horloge en armband.

Rond 19u kreeg de politie melding van een gelijkaardig feit, waarbij een 18-jarige jongen uit Holsbeek slagen zou hebben gekregen van een aantal personen die tevens aan de haal gingen met zijn heuptasje, cash geld en koptelefoon.

De politie kon al snel 9 verdachten identificeren, waarvan 6 meerderjarigen met een leeftijd tussen 18 en 22 jaar (2 woonachtig in Tienen, 3 in Leuven en 1 in Herent) en 3 minderjarigen.

Het parket heeft een gerechtelijk onderzoek gevorderd wegens afpersing met verzwarende omstandigheden.

Van de 4 op zondag gearresteerde meerderjarigen heeft de onderzoeksrechter er heden 2 aangehouden. Het gaat om 2 mannen van 18 en 22 jaar uit Tienen. Zij zullen vrijdag voor de raadkamer verschijnen waar beslist zal worden over hun verdere aanhouding.

Het onderzoek wordt verdergezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse