Persbericht - Leuven - gerechtelijk onderzoek voor diefstal met bedreiging en met wapenvertoon

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Op zaterdag 25 februari omstreeks 19u11 krijgt PZ Leuven melding dat iemand met een mes bedreigd zou worden in de Goudsbloemstraat te Leuven en de melder geeft een beschrijving van de verdachten. De 2 verdachten, een 30-jarige man uit Leuven en een 24-jarige man uit Hasselt, kunnen in de omgeving door de politie aangetroffen worden.  

Tijdens de fouille blijken beiden in het bezit te zijn van o.a. shampoo en deodorant en op 1 van hen wordt ook een zakmes aangetroffen. 

De 2 zouden even voordien een diefstal hebben gepleegd in de winkel Exotic World, gelegen in de Brusselsestraat te Leuven. Als de eigenaar van de winkel erin slaagt om een zak met voedingswaren te recupereren en de verdachten probeert staande te houden, nemen de 2 de vlucht. De eigenaar van de winkel en een klant lopen de verdachten achterna, zij spreken hen aan over de diefstal en hierop zou 1 van de verdachten een mes getoond hebben. 

De goederen aangetroffen op de beide verdachten worden teruggegeven aan Exotic World. 

De verdachten worden gearresteerd en de 24-jarige verdachte uit Hasselt legt tijdens zijn verhoor bij de politie gedeeltelijke bekentenissen af voor wat betreft de diefstal. De 30-jarige verdachte uit Leuven ontkent de feiten. 

Het parket vorderde lastens de 2 verdachten een gerechtelijk onderzoek wegens diefstal met bedreiging, door 2 of meer personen, met wapenvertoon en zij mochten op last van de onderzoeksrechter beschikken.  

Het onderzoek zal verder gevoerd worden onder leiding van de onderzoeksrechter. 

 

 

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse