Persbericht - Leuven - Poging moord: verdachte wordt vanmiddag verhoord

Op maandag 7 februari rond 14 uur vond er op de Aarschotsesteenweg in Leuven een gewelddadige incident plaats waarbij een 24-jarige vrouw uit Begijnendijk verschillende steekwonden opliep. Twee getuigen zagen dat een man met zijn hele bovenlichaam door de zijruit van een geparkeerde auto stak en wilde zwaaibewegingen maakte in de auto. De getuigen hadden door dat de man geweld aan het plegen was tegen een vrouw die in de auto zat. Ze trokken hem uit de auto en hielden hem in bedwang terwijl ze de hulpdiensten verwittigden. De vrouw in de auto vertoonde veel bloed. Ze had diepe snijwonden in haar aangezicht en op haar rechterhand. Een voorbijkomende ambulancier diende haar de eerste zorgen toe. De vrouw verkeerde nooit in levensgevaar.

De verdachte werd ter plaatse gearresteerd. Het gaat om een 34-jarige man uit Saoudi-Arabië, die geen adres heeft in België. Hij zou gedurende twee jaar een relatie hebben gehad met het slachtoffer.

Het parket stelde de wetsgeneesheer en het labo aan om ter plaatse sporenonderzoek te verrichten. Het vorderde ook de onderzoeksrechter tegen de man op verdenking van poging tot moord. Deze voormiddag wordt het slachtoffer verhoord. Deze namiddag wordt ook de verdachte verhoord door de lokale recherche van PZ Leuven. Nadien zal hij worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.