Persbericht - Leuven - verdachte diefstallen aangehouden

Op zaterdag 23 april 2022 vond een reeks inbraken en diefstallen plaats in Leuven.

Omstreeks 04u00 trof een 41-jarige man, die gewekt werd door lawaai, een onbekende man aan op zijn terras op de Diestsesteenweg. De man liet zich langs de balustrade van het terras zakken en verdween.

Rond 05u00 werd er ingebroken in een woning in de Heidebergstraat. De bewoner, een 54-jarige man die in de woning aanwezig was samen met zijn 2 minderjarige zonen, hoorde lawaai en toen hij beneden ging kijken zag hij dat de achterdeur open stond. Hij stelde vast dat er 15 euro kleingeld gestolen werd, een laptop met oplader en een aantal schoolspullen.

Rond 10u30 betrapte een 55-jarige man in de Boerenkrijglaan een onbekende die in zijn voertuig zat dat op zijn oprit geparkeerd stond. Toen hij de man aansprak wandelde deze rustig weg, maar hij kon even later in de Platte-Lostraat geïntercepteerd worden door de politie. Uit het voertuig bleek geld, een zonnebril en een paar blikjes cola te zijn ontvreemd. Op het ogenblik dat de verdachte werd aangetroffen was hij in het bezit van de laptop met oplader die eerder ontvreemd werden uit de woning in de Heidebergstraat.

Toen een 53-jarige man om 11u met zijn voertuig wilde vertrekken aan zijn woonst in de Meugenslaan, stelde hij vast dat zijn voertuig doorzocht werd en er een zaklamp uit het voertuig werd ontvreemd. Toen de politie ter plaatse kwam voor de nodige vaststellingen, werd zij aangesproken door een 66-jarige man uit de Meugenslaan die meedeelde dat iemand zich toegang had verschaft tot zijn tuinhuis.

Tevens bleek dat bij nog een andere bewoner in de Meugenslaan, een 40-jarige dame, een fiets werd gestolen.

Een 48-jarige man trof om 11u30 op zijn tuintafel in de Platte-Lostraat een aantal spullen aan die niet van hem waren. Het bleek te gaan om de schoolspullen die uit de woning in de Heidebergstraat gestolen werden. De bewoner merkte ook een aantal afdrukken op aan de ramen van zijn woning.

De verdachte die aangetroffen werd in de Platte-Lostraat, een 22-jarige man die in Brussel zou verblijven, werd gearresteerd. Het parket vorderde lastens hem een gerechtelijk onderzoek wegens (poging) diefstal met braak, inklimming of valse sleutels en diefstal.

De verdachte werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die zijn aanhouding bevolen heeft. Hij dient vrijdag voor de raadkamer te verschijnen. De man heeft gedeeltelijke bekentenissen afgelegd.

Het onderzoek zal worden verder gezet onder leiding van de onderzoeksrechter.