Persbericht - Leuven - Verdachte van valse bommelding aangehouden

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Omstreeks 17.15 uur op woensdag 16 maart 2022 liep er een bommelding voor het Leuvense gerechtsgebouw binnen bij de politie van Leuven. Een man meldde aan telefoon dat hij explosieven zou hebben achtergelaten aan het gerechtsgebouw aan het F. Smoldersplein. Het gebouw werd onmiddellijk ontruimd, er werd een perimeter ingesteld en de politie doorzocht alle gangen, zalen en lokalen. Er werden geen verdachte pakketten of explosieven aangetroffen en rond 20 uur werd het gebouw weer veilig verklaard.

De politie was meteen na de oproep al een verdachte op het spoor. Het ging om een 38-jarige man uit Bertem die momenteel dakloos is. Hij is goed gekend bij politie en gerecht. De politie pakte de man om 18 uur op in de Frederik Lintsstraat in Leuven. Hij verklaarde dat hij met de bommelding enkel de aandacht van de politie wilde trekken.

Het parket vorderde de onderzoeksrechter tegen de man op verdenking van deze valse bommelding. De dertiger werd vandaag (donderdag 17 maart) voorgeleid en aangehouden.

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse