Persbericht - Maasmechelen - Ontmanteling van een methamfetamineslabo

Parquet du Procureur du Roi Limbourg
Communiqué de presse

In het kader van een onderzoek, dat werd opgestart door de lokale politie Lanaken-Maasmechelen, is gisterenochtend een huiszoeking uitgevoerd in een grote stal achter een woning in de Hemelrijkstraat in Maasmechelen.  In deze stal werd een actief drugslabo aangetroffen.  Het betreft een omvangrijke productielocatie voor de aanmaak van methamfetamines.  In dezelfde stal werd een grote partij chemicaliën angetroffen die dienstig zijn voor dit productieproces. Voor de ontmanteling van het labo wordt beroep gedaan op de bijstand van de gespecialiseerde diensten van de federale politie en de civiele bescherming.

Er werden in totaal 5 personen gearresteerd; 3 van hen werden aangetroffen in het labo zelf.  In de daaropvolgende uren zijn nog 2 huiszoekingen uitgevoerd waarbij opnieuw 2 verdachten werden gearresteerd. De verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren, dewelke besloot 4 personen aan te houden en 1 persoon in vrijheid te stellen.   

Het onderzoek wordt verdergezet door de Federale Gerechtelijke Politie Limburg, onder leiding van de onderzoeksrechter. 

In Limburg werden er dit jaar tot op heden al 13 productiesites voor synthetische drugs aangetroffen en ontmanteld. Daarnaast werden er 11 dumpingen van drugsafval ontdekt en 7 stockageplaatsen blootgelegd. In 2019 waren dit 14 drugslabo’s, 5 stockageplaatsen en 23 dumpingen.

Het Parket Limburg wenst samen met de politie het anoniem drugsmeldpunt Limburg nogmaals in de verf zetten. Van zodra je verdachte signalen opmerkt die kunnen wijzen op een drugslabo of – dumping , aarzel niet en contacteer de politie of doe het anoniem via het nummer 0800/20877. Wie de signalen die kunnen wijzen op de aanwezigheid van een labo of dumping nog eens wil herlezen, kan steeds terecht op www.anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be

 

Parquet du Procureur du Roi Limbourg
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse