Persbericht - Mechelen - Man aangehouden die naar politie spuwt en hoest

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

De onderzoeksrechter in Mechelen heeft vandaag een 19-jarige man uit Mechelen aangehouden, omdat hij woensdag tijdens een politietussenkomst naar de politiediensten had gespuwd en gehoest.

Een patrouille van PZ MeWi controleerde gisterennamiddag een auto met twee inzittenden op de Leuvensesteenweg in Mechelen. De 19-bestuurder heeft een voorlopig rijbewijs en mag geen passagiers vervoeren. Hij overtrad zo ook de coronamaatregelen: de passagier was een neef en geen huisgenoot en ze maakten een nutteloze verplaatsing. Tegen de tiener werden eerder al drie coronapv’s opgesteld.

De bestuurder gedroeg zich verbaal agressief naar de politie tijdens de controle. De politie wordt uitgescholden. Als de inspecteurs hem willen arresteren, spuwde hij naar de inspecteurs. Als de verdachte gekalmeerd leek, hoestte hij nog met opzet in de richting van de politie.

Het parket Antwerpen treedt streng op tegen mensen die tijdens deze coronacrisis bewust hoesten, niezen op spuwen naar politiemensen en andere burgers. Dat gedrag is bijzonder asociaal en maatschappelijk totaal onaanvaardbaar.

De man werd vandaag voorgeleid wegens bedreiging met aanslag met schijnbaar gevaarlijke stoffen. De onderzoeksrechter heeft de jongeman aangehouden.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse