Persbericht - Mechelen - Verdachte aangehouden voor roofmoord en diefstal met geweld

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

De onderzoeksrechter in Mechelen heeft gisteren een 24-jarige Zweedse man die verdacht wordt van de roofmoord op een 57-jarige vrouw in Mechelen aangehouden. Het onderzoek is in handen van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen.

 

In de Graaf Van Egmontstraat in Mechelen werd op 24 oktober 2018 het levenloze lichaam van een 58-jarige vrouw aangetroffen. De vrouw werd in gewelddadige omstandigheden om het leven gebracht en er waren ook dingen uit het appartement verdwenen. Het bleek om een roofmoord te gaan. Later bleek hij ook nog gelinkt te kunnen worden aan een diefstal met geweld eerder die nacht in Mechelen, waarbij hij een fietser opzettelijk ten val zou hebben gebracht, bedreigd zou hebben met een mes en nadien bestolen zou hebben.

 

De verdachte werd op 23 oktober 2018 in Frankrijk gearresteerd op vraag van Noorwegen in het kader van een moorddossier in Noorwegen. Na de uitlevering naar Noorwegen heeft de onderzoeksrechter in Mechelen een aanhoudingsmandaat bij verstek afgeleverd lastens de verdachte voor de moord in Mechelen. Er werd een Europees arrestatiebevel afgeleverd en om de uitlevering van betrokkene verzocht. De verdachte werd veroordeeld in het moorddossier in Noorwegen en sindsdien is er actief gewerkt aan de uitlevering van de betrokkene naar België, die uiteindelijk gisteren kon plaatsvinden.

 

De verdachte werd gisteren uitgeleverd aan ons land. De onderzoeksrechter in Mechelen besliste hem onder aanhoudingsmandaat te plaatsen op verdenking van roofmoord en diefstal met geweld.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse