Persbericht parket Halle-Vilvoorde: onderzoeksrechter gevorderd voor moord in Huizingen

Het parket heeft gisteravond een onderzoeksrechter gevorderd voor moord op een 33-jarige man in Huizingen. Het slachtoffer woonde daar samen met zijn vriendin en 4 kinderen van haar, waarvan de oudste die meerderjarig is, gisteren niet aanwezig was. Twee meisjes van 13 en 17 en een jongen van 15 waren wel in de woning aanwezig.

 

De wetsarts en het gerechtelijk labo zijn ter plaatse gekomen. Volgens de wetsarts is de man om het leven gekomen door een messteek in de hart- en longstreek.

 

De vrouw en 2 minderjarige kinderen werden reeds verhoord. Er zou een ruzie geweest zijn tussen het 17-jarige meisje en haar stiefvader, waarbij zij hem bedreigd zou hebben met een mes. Volgens het meisje zou de man het mes dan afgenomen hebben en zichzelf met het mes gestoken, maar dit lijkt niet overeen te stemmen met de bevindingen van de wetsarts. De moeder en haar 13-jarige dochter zouden in een andere ruimte van het huis geweest zijn en de feiten niet gezien hebben. De 15-jarige zoon zou wel aanwezig geweest zijn bij de feiten en moet nog verhoord worden.

 

Het parket is vanochtend ter plaatse afgestapt met de onderzoeksrechter. Voor de 17-jarige zal door het parket een jeugdrechter gevorderd worden met het verzoek haar in een gesloten instelling te plaatsen. Morgen zal er nog een autopsie op het lichaam van het slachtoffer gebeuren.

 

Parket Halle-Vilvoorde