Persbericht parket Halle-Vilvoorde: vonnis politierechtbank Vilvoorde over actie gsm-gebruik achter het stuur

Communiqué de presse

Het parket Halle-Vilvoorde heeft kennis genomen van het vonnis van één van de politierechters van de politierechtbank in Vilvoorde, waarin de rechter bij de beoordeling van één dossier zijn bedenkingen formuleert bij de door het parket gevolgde procedure.

 

Een eerste analyse van de uitgesproken vonnissen in deze materie geeft aan, dat de in dit vonnis uiteengezette redenering, op dit moment zeker geen algemene tendens is in de rechtspraak van de politierechtbank van zowel Halle als Vilvoorde. De inhoud van dit vonnis veralgemenen is dus niet aan de orde. Bovendien houdt de rechter wel rekening met de intrekking van het rijbewijs in zijn beoordeling, spreekt hij ook een veroordeling uit voor de ten laste gelegde feiten en acht hij de feiten dus ook bewezen. Dat is dan ook meteen de reden waarom het parket Halle-Vilvoorde geen beroep heeft aangetekend tegen deze uitspraak.

 

Los daarvan heeft het parket Halle-Vilvoorde wel het expertisenetwerk “verkeer” gevat om op nationaal niveau de problematiek uit te klaren, van de intrekkingen van het rijbewijs door de officier van Gerechtelijke politie/hulpofficier van de Procureur des Konings, op vordering van de Procureur des Konings bij middel van een kantschrift waarin duidelijk werd vermeld in welke omstandigheden mag worden overgegaan tot onmiddellijke intrekking van het rijbewijs, en niet door telefonische contactname.

 

“Verkeersveiligheid is een absolute prioriteit van het parket Halle-Vilvoorde. Door concrete acties op poten te zetten met de focus op de killers in het verkeer zoals afleiding, alcohol en drugs achter het stuur en overdreven snelheid, maken we hier concreet werk van. Uiteraard moet de door politie en parket gevolgde procedure correct en legitiem zijn. Als blijkt dat we onze procedure moeten bijsturen, zullen we dit ook doen in de toekomst. Op dit moment is dit (nog) niet aan de orde.”  zegt Ine Van Wymersch, procureur des konings.

 

Parket Halle-Vilvoorde 

Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse