Actualités

02-06-2023 - Parket Antwerpen

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft vandaag een 18-jarige man met Sierra Leoonse nationaliteit aangehouden voor de moord op een 50-jarige vrouw in januari.

 

In de gemeenschappelijke kelderverdieping van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan werd op vrijdag 27 januari een verdachte koffer opgemerkt. PZ Antwerpen werd erbij gehaald en die deed de ontdekking van het bovenste deel van een vrouwenlichaam.

Er werd meteen een perimeter ingesteld. Het parket Antwerpen vorderde de onderzoeksrechter wegens moord en een afstapping ter plaatse.

In de eerste fase van het onderzoek door PZ Antwerpen en de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen werden op een andere plaats in de kelder nog andere lichaamsdelen gevonden.

De onderzoeksrechter besliste verder om alle appartementen te laten doorzoeken op zoek naar een mogelijke plaats-delict. Dat kon dankzij de gezamenlijke inspanningen in de uren na de ontdekking van de koffer in gelokaliseerd worden in het appartementsgebouw. Er zijn volgens het labo duidelijke aanwijzingen dat het appartement na de feiten ook opgekuist werd.

In het verdere gerechtelijke onderzoek komt een 18-jarige man in beeld die in de buurt woont. In opdracht van de onderzoeksrechter werd hij gisterenochtend gearresteerd en vandaag onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Er zijn elementen die wijzen op zijn betrokkenheid. Dinsdag buigt de raadkamer zich over zijn verdere aanhouding.

Het onderzoek zal intussen volop verdergezet worden.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen 

01-06-2023 - Parket Limburg

Op donderdag 01 juni 2023  wilde een fietsploeg van het PIT-team van politiezone LRH overgaan tot de controle van een voertuig naar aanleiding van verdachte handelingen op de Oude Luikerbaan in Hasselt. Het voertuig wilde zich aan de controle onttrekken, nam de vlucht en is daarbij ingereden op de fietsploeg. De drie leden van het overlastteam van politie konden op tijd wegspringen, maar twee van hun fietsen werden volledig vernield. Een dienstvoertuig dat in bijstand kwam, werd even verderop ook aangereden door de verdachte en liep daardoor lichte schade op. De inzittenden geraakten hierbij niet gewond.

Er werd hierop een achtervolging ingezet op het vluchtend voertuig met bijstand van verschillende politiediensten (politiezones Limburg Regio Hoofdstad, Beringen-Ham-Tessenderlo, Bilzen-Hoeselt-Riemst, Lanaken-Maasmechelen en de federale wegpolitie Limburg). Het voertuig nam de vlucht via de autosnelweg en reed via de verkeerswisselaar in Lummen richting Nederland. Tijdens de achtervolging werden door de ploegen van de wegpolitie meerdere ernstige verkeersbreuken vastgesteld. Het voertuig nam uiteindelijk de afrit in Maasmechelen en reed verder richting Lanaken. Een motorrijder van de wegpolitie kwam hierbij ten val en geraakte lichtgewond.

Uiteindelijke crashte het vluchtend voertuig op de Steenweg ter hoogte van de Tournebride in Lanaken. De bestuurder nam te voet de vlucht maar kon ter plaatse al snel worden ingerekend.

De verdachte bleek een 24-jarige jongeman uit Maastricht te zijn. Betrokkene werd gearresteerd en zal worden verhoord door de politiezone LRH, zij voeren het verder onderzoek. De wegpolitie stelt de nodige pv’s op voor de verschillende verkeersinbreuken en politiezone LaMa stelt de pv’s op voor de verkeersongevallen

 

Update: 

De verdachte werd vrijdagnamiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor gewapende weerspannigheid en inbreuken op de drugswetgeving. De onderzoeksrechter heeft de man aangehouden.

01-06-2023 - Collège des procureurs généraux

Dans le cadre de la lutte contre les "tueurs de la route", deux circulaires conjointes du Collège des procureurs généraux et du ministre de la Justice et une circulaire du Collège des procureurs généraux ont été révisées et entreront en vigueur ce 1er juin. Principale mesure : le seuil de retrait immédiat du permis de conduire en cas de conduite sous influence de l’alcool passe de 0,65 à 0,50 mg/l d’air alvéolaire expiré.

 

La sécurité routière est l’une des priorités du Plan national de sécurité (PNS) 2022-2025 et du Plan Fédéral pour la Sécurité Routière 2021-2025. L'un des objectifs poursuivis par ces deux plans est de lutter contre les « tueurs de la route ». À cette fin, ces plans mettent l’accent sur la nécessité d’accorder une attention particulière à la conduite sous l’influence de l’alcool lors des contrôles de police. Pour cela, des actions doivent être menées.

 

Tolérance sociale

Le problème de l'alcool au volant est en partie lié à la tolérance sociale trop souvent manifestée à l'égard du phénomène. Des enquêtes effectuées auprès des conducteurs ont mis en évidence qu’en Belgique, la conduite sous l'influence d'alcool reste largement supérieure à la moyenne européenne.

Ainsi, dans le cadre de l’enquête ‘ESRA2’ (e-Survey of Road Users’ Attitudes, 2019), des conducteurs ont été interrogés à propos de leur comportement sur la route : 33% des conducteurs belges déclarent avoir bu avant de prendre le volant dans les 30 derniers jours (sans spécifier le nombre de consommations), alors que la moyenne européenne est de 20%. Cela fait de la Belgique le troisième plus mauvais élève sur 20 pays. De plus, 24% des conducteurs déclarent avoir bu dans les 30 derniers jours avant de prendre le volant, alors qu’ils savent être probablement au-dessus de la limite.

En raison du fait que, dans notre pays, la tolérance sociale reste beaucoup trop élevée par rapport au danger que ce type de conduite représente, le Plan Fédéral pour la Sécurité Routière 2021-2025 vise à rendre les comportements à risque socialement inacceptables.

 

De 0,65 à 0,50 mg/l dès le 1er juin

Le ministre de la Justice et le Collège des Procureurs généraux ont donc décidé d’abaisser graduellement le seuil de retrait immédiat standardisé du permis de conduire. Concrètement, celui-ci passera dès ce 1er juin de 0,65 à 0,50 mg/l d'air alvéolaire expiré. Ou, en d'autres termes, de 1,5 à 1,2 pour mille d'alcool dans le sang.

Il faut en effet savoir que le risque d’accident de la route est, à 1,0 pour mille de taux d’alcool dans le sang, presque quatre fois plus élevé, et à 1,5 pour mille plus de vingt fois supérieur.

Notons que le retrait immédiat du permis de conduire est légalement possible à partir de 0,35 mg/l d’air expiré, mais il n’est pas systématique. Il est généralement opéré lorsque le conducteur a manifesté un comportement dangereux pour la sécurité routière.

Les transactions pénales ne pourront désormais être proposées par les parquets que lorsque la valeur constatée après l’analyse de l’haleine est inférieure à 0,50 mg/l d'air expiré.

 

Le ministre de la Justice Vincent Van Quickenborne : "L'été est synonyme de barbecues, de festivals, de concerts, de grands événements sportifs et d'autres moments conviviaux que nous aimons accompagner d'un bon verre. La consommation d'alcool fait chaque année un nombre croissant de victimes. Des milliers d'accidents, souvent impliquant des jeunes, se produisent chaque été. Pourtant, nous pouvons facilement y remédier nous-mêmes. Un verre de moins, et sinon nous laissons BOB nous ramener à la maison. Rien ne nous empêche de faire preuve de bon sens et de passer également un été fantastique. Pour les récalcitrants, des mesures plus strictes seront prises."

 

Cette mesure constitue un signal clair à l’égard de la société, visant à dissuader et empêcher la conduite dans des conditions dangereuses pour les usagers de la route.

 

30-05-2023 - Parket Halle-Vilvoorde

 

Van 1 mei tot en met 30 juni 2022 kregen alle politiezones van het arrondissement Halle-Vilvoorde de toelating van de procureur des Konings, om het rijbewijs onmiddellijk in te trekken voor een duur van 8 dagen, wanneer een bestuurder wordt betrapt op het gebruiken van een mobiele telefoon of ander elektronisch scherm achter het stuur. Deze actie werd erg positief onthaald en leverde mooie resultaten op.

 

Dit jaar loopt een nieuwe nationale actie ‘afleiding in het verkeer’. Op initiatief van de politie en met de steun van het parket Halle-Vilvoorde zal er op 24 en 25 mei extra gecontroleerd worden op het gebruik van gsmtoestellen achter het stuur. Chauffeurs die al rijdend betrapt worden op het gebruik van hun gsm achter het stuur en/of zich hierdoor schuldig maken aan verkeersonveilig gedrag riskeren een onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs voor een periode van acht dagen. Dit geldt niet alleen voor automobilisten, maar ook voor fietsers en gebruikers van (e-)steps, monowheels en dergelijke.

 

De bestuurders van wie de rijbewijzen onmiddellijk worden ingetrokken, zullen zich in de maand september moeten verantwoorden voor de politierechtbanken van Vilvoorde en Halle.  Zij riskeren een geldboete van 240 tot 4.000 EUR en een intrekking van het rijbewijs van 8 dagen tot 5 jaar.

 

De laatste jaren is het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden aanzienlijk toegenomen.  VIAS geeft hierover volgende cijfers mee: “De meest voorzichtige schattingen gaan ervan uit dat 5% van alle verkeersongevallen waarbij iemand gewond raakt of sterft, te wijten zijn aan het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur. Dat zorgt dus jaarlijks voor minstens dertig doden en 2.500 gewonden in ons land.”    (Bron: https://www.vias.be/nl/newsroom/driekwart-van-de-belgen-stoort-zich-aan-bestuurders-die-hun-gsm-achter-het-stuur-gebruiken/ )

28-05-2023 - Parket Limburg

Zaterdagavond 27 mei 2023 rond 20u30 vond op het festivalterrein van Extrema Outdoor een poging tot grijpdiefstal plaats. Een jongeman probeerde de halsketting van een festivalganger te stelen, maar werd op heterdaad betrapt.  De verdachte, een 25-jarige Italiaan, werd ter plaatse gearresteerd en voor verhoor overgebracht naar het commissariaat in Genk. Politie CARMA onderzoekt of de man voor meerdere grijpdiefstallen in aanmerking komt. Hij werd zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die besloot om hem aan te houden.

26-05-2023 - Parquet de Namur

Ce 22/05/2025 vers 20h, les services de la ZP Entre et Meuse ont été requis sur un vol en cours dans un chantier en construction de la rue Hennevauche à Mettet. Rapidement, deux équipes de la zone de police se sont rendues sur place. Deux équipes des zones Samsom et Jemeppe s/Sambre sont intervenues en renfort.

Dès l’arrivée sur place de la première équipe, deux auteurs sont aperçus alors qu’ils quittent le lieux des faits. Ceux-ci abandonnent immédiatement leur butin et prennent la fuite pédestrement vers des bois situés à l’arrière des habitations.

Après avoir procédé à un bouclage du périmètre et à une première fouille négative des lieux, un appui canin a été sollicité auprès de la police fédérale. Grâce à la collaboration d’un maître-chien et de son chien pisteur, les deux suspects ont pu être interpellés sans dommage.

L’enquête rapide réalisée par le service local de recherche a permis de résoudre un second fait de vol perpétré quelques jours plus tôt sur un autre chantier de Mettet.

Les auteurs, nés en 1993 et en 1995, et originaires d’une province voisine, ont été présentés devant un Juge d’Instruction qui a décidé de délivrer un mandat d’arrêt pour les deux individus, bien connu des services de police. L’enquête est toujours en cours.

Marc SERVAIS, Procureur du Roi f.f. & Jean-François DAUTREPPE, Chef de Corps de la Zone de Police Entre Sambre et Meuse.

 

Communiqué du 12/05/2023 disponible sur la page "Presse et médias" du Parquet de Namur.

26-05-2023 - Parket Antwerpen

In een lopend gerechtelijk onderzoek naar een vermeende criminele organisatie die zich zou hebben beziggehouden met grootschalige handel in cocaïne, inbreuken op de wapenwetgeving en wederrechtelijke vrijheidsberovingen (zie persberichten van 7 en 22 maart 2023) heeft de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen gisteren tijdens een huiszoeking zware vuurwapens aangetroffen.

 

Na de eerdere tussenkomsten werd het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter in Mechelen verdergezet. Op die manier kwam een 52-jarige vrouw uit Putte in beeld. Tijdens een huiszoeking op haar adres werden verschillende zware vuurwapens, een actieve granaat, verschillende laders van vuurwapens en een aanzienlijke hoeveel patronen van diverse kalibers aangetroffen. Daarnaast vonden de speurders ook werkkledij van de Antwerpse haven aangetroffen. Mogelijk was dat adres een opslagplaats voor de criminele organisatie.

 

Het verdere onderzoek zal moeten uitwijzen waarvoor de voorwerpen gebruikt werden of zouden kunnen worden.

 

De onderzoeksrechter heeft na de voorleiding beslist om de vrouw onder aanhoudingsmandaat te plaatsen. Dinsdag verschijnt ze voor de raadkamer in Mechelen.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen 

24-05-2023 - Parket Limburg

Gisterenavond, 23 mei 2023, omstreeks 18u30 controleerde een interventieploeg van de lokale politiezone Carma een voertuig met Nederlands kenteken op de Weerterweg in Bocholt. Eén van de inzittenden, een 25-jarige Poolse onderdaan zonder vaste verblijfplaats in België, bleek in het bezit te zijn van een aanzienlijke hoeveelheid cannabis.  Tijdens een doorzoeking van het voertuig werden nog verschillende andere soorten verdovende middelen gevonden in de rugzak van de verdachte alsook een redelijke som cash geld. Dit alles doet vermoeden dat de man als drugsrunner actief is. De jongeman werd gearresteerd en door de politiediensten verhoord. De verdachte zal morgen worden voorgeleid bij de Tongerse onderzoeksrechter die over zijn aanhouding zal beslissen.  

Update 25/05/2023

De onderzoeksrechter plaatste de man onder aanhoudingsmandaat. 

24-05-2023 -

Van 1 mei tot en met 30 juni 2022 kregen alle politiezones van het arrondissement Halle-Vilvoorde de toelating van de procureur des Konings, om het rijbewijs onmiddellijk in te trekken voor een duur van 8 dagen, wanneer een bestuurder wordt betrapt op het gebruiken van een mobiele telefoon of ander elektronisch scherm achter het stuur. Deze actie werd erg positief onthaald en leverde mooie resultaten op.

 

Dit jaar loopt een nieuwe nationale actie ‘afleiding in het verkeer’. Op initiatief van de politie en met de steun van het parket Halle-Vilvoorde zal er op 24 en 25 mei extra gecontroleerd worden op het gebruik van gsmtoestellen achter het stuur. Chauffeurs die al rijdend betrapt worden op het gebruik van hun gsm achter het stuur en/of zich hierdoor schuldig maken aan verkeersonveilig gedrag riskeren een onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs voor een periode van acht dagen. Dit geldt niet alleen voor automobilisten, maar ook voor fietsers en gebruikers van (e-)steps, monowheels en dergelijke.

 

De bestuurders van wie de rijbewijzen onmiddellijk worden ingetrokken, zullen zich in de maand september moeten verantwoorden voor de politierechtbanken van Vilvoorde en Halle.  Zij riskeren een geldboete van 240 tot 4.000 EUR en een intrekking van het rijbewijs van 8 dagen tot 5 jaar.

 

De laatste jaren is het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden aanzienlijk toegenomen.  VIAS geeft hierover volgende cijfers mee: “De meest voorzichtige schattingen gaan ervan uit dat 5% van alle verkeersongevallen waarbij iemand gewond raakt of sterft, te wijten zijn aan het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur. Dat zorgt dus jaarlijks voor minstens dertig doden en 2.500 gewonden in ons land.”    (Bron: https://www.vias.be/nl/newsroom/driekwart-van-de-belgen-stoort-zich-aan-...

24-05-2023 -

Van 1 mei tot en met 30 juni 2022 kregen alle politiezones van het arrondissement Halle-Vilvoorde de toelating van de procureur des Konings, om het rijbewijs onmiddellijk in te trekken voor een duur van 8 dagen, wanneer een bestuurder wordt betrapt op het gebruiken van een mobiele telefoon of ander elektronisch scherm achter het stuur. Deze actie werd erg positief onthaald en leverde mooie resultaten op.

 

Dit jaar loopt een nieuwe nationale actie ‘afleiding in het verkeer’. Op initiatief van de politie en met de steun van het parket Halle-Vilvoorde zal er op 24 en 25 mei extra gecontroleerd worden op het gebruik van gsmtoestellen achter het stuur. Chauffeurs die al rijdend betrapt worden op het gebruik van hun gsm achter het stuur en/of zich hierdoor schuldig maken aan verkeersonveilig gedrag riskeren een onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs voor een periode van acht dagen. Dit geldt niet alleen voor automobilisten, maar ook voor fietsers en gebruikers van (e-)steps, monowheels en dergelijke.

 

De bestuurders van wie de rijbewijzen onmiddellijk worden ingetrokken, zullen zich in de maand september moeten verantwoorden voor de politierechtbanken van Vilvoorde en Halle.  Zij riskeren een geldboete van 240 tot 4.000 EUR en een intrekking van het rijbewijs van 8 dagen tot 5 jaar.

 

De laatste jaren is het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden aanzienlijk toegenomen.  VIAS geeft hierover volgende cijfers mee: “De meest voorzichtige schattingen gaan ervan uit dat 5% van alle verkeersongevallen waarbij iemand gewond raakt of sterft, te wijten zijn aan het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur. Dat zorgt dus jaarlijks voor minstens dertig doden en 2.500 gewonden in ons land.”    (Bron: https://www.vias.be/nl/newsroom/driekwart-van-de-belgen-stoort-zich-aan-...)

24-05-2023 - Parket Oost-Vlaanderen

De raadkamer in Gent heeft vandaag een beslissing genomen in het strafdossier ‘OPTIMA’. Het Openbaar Ministerie had in het dossier reeds op 6 april 2021 een eindvordering genomen. De regeling rechtspleging kon evenwel niet verder gezet worden omwille van verzoeken tot bijkomend onderzoek door een aantal inverdenkinggestelden (vier van de vijf verzoeken werden volledig afgewezen, één verzoek werd deels afgewezen, deels toegestaan) alsook omwille van diverse procedures die werden opgestart door de verdediging.

Op 7 juni 2016 vorderde het Openbaar Ministerie een gerechtelijk onderzoek na een strafklacht van de NATIONALE BANK VAN BELGIË naar aanleiding van haar toezicht op OPTIMA BANK NV. Het gerechtelijk onderzoek had betrekking op vermeende malversaties binnen zowel de bank- als vastgoedactiviteiten van de groep ‘OPTIMA’. Zowel OPTIMA BANK NV als OPTIMA GLOBAL ESTATE NV (later YOUR ESTATE SOLUTION NV) werden naderhand failliet verklaard, respectievelijk op 15 juni 2016 en op 29 mei 2018.

Het strafdossier ‘OPTIMA’ betreft een uitgebreid gerechtelijk onderzoek dat bestaat uit diverse luiken en uit meerdere dossiers die samen gevoegd werden. Een eerder gerechtelijk onderzoek had betrekking op de verkoop van tak23-producten door OPTIMA FINANCIAL PLANNERS NV (later sedert eind 2011 OPTIMA BANK NV). Ook dit dossier werd gevoegd. Dit gerechtelijk onderzoek had voornamelijk betrekking op de inleg van gelden in de periode vanaf eind 2003 tot begin 2011.

De tenlasteleggingen in de gevoegde dossiers zijn onder meer gekwalificeerd als valsheid in geschrifte, gebruik van valse stukken, oplichting, misbruik van vennootschapsgoederen, misbruik van vertrouwen, witwas, inbreuken op de Wet Vastgoedmakelarij, misleiding van de NATIONALE BANK VAN BELGIË (zoals voorzien door de Bankwet) en laattijdige aangifte van het faillissement.

Het Openbaar Ministerie vroeg de verwijzing van de diverse hoofdrolspelers en betrokkenen in de verschillende luiken/constructies, meer bepaald vroeg het Openbaar Ministerie om finaal twaalf inverdenkinggestelden (personen en vennootschappen) te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Het Openbaar Ministerie vroeg aan de raadkamer voorts ook om acht personen en vennootschappen niet te verwijzen naar de correctionele rechtbank en wenst deze (rechts)personen dan ook niet te vervolgen. Het Openbaar Ministerie vroeg ten slotte de verjaring vast te stellen voor een internationale verzekeringsmaatschappij m.b.t. haar rol in de periode van OPTIMA FINANCIAL PLANNERS NV.

De raadkamer heeft het Openbaar Ministerie ter zake (integraal) gevolgd. Er is nog beroep mogelijk bij de Kamer van Inbeschuldigingstelling.

 

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen

 

24-05-2023 - Parket Limburg

Op zondag 21/05/203 omstreeks 13u hield de verkeersdienst van de lokale politiezone Heusden-Zolder toezicht tijdens een tuning event op het Schachtplein in de wijk Lindeman. Plots bemerkte de politiediensten twee scooters op die aan een onaangepaste snelheid voorbijreden. Op het moment dat één van de motorrijders een gevaarlijk manoeuvre uithaalde op de openbare weg door enkel op zijn achterste wiel te gaan rijden, besloten de politiediensten over te gaan tot controle van beide voertuigen.  Beide motorrijders namen hierop de vlucht aan zeer hoge snelheid en weigerden te stoppen. Na een achtervolging waarbij verschillende politieploegen in bijstand kwamen, kon één van de motorrijders uiteindelijk worden tegengehouden. De man was meteen verbaal en fysiek agressief en keerde zich onmiddellijk tegen de aanwezige politiediensten die pepperspray moesten gebruiken om de bestuurder te kunnen overmeesteren. Bij de weerspannigheid geraakte een politieman lichtgewond en liep deze enkele dagen werkonbekwaamheid op.

De 22-jarige bestuurder uit Heusden-Zolder bleek te hebben gereden zonder rijbewijs en ook de papieren van zijn motorfiets bleken niet in orde te zijn. De nodige processen-verbaal werden opgesteld voor de verschillende inbreuken en de scooter van de jongeman werd in beslag genomen. De bestuurder werd na verhoor gedagvaard in snelrecht, deze beslissing werd hem meteen overgebracht via een schermgesprek met een magistraat uit de sectie M+ van het parket van Limburg. De man zal zich binnen de maand moeten verantwoorden voor de rechtbank voor de weerspannigheid.

23-05-2023 - Parket Leuven

Op maandag 22 mei 2023 controleerde de politie om 14u20 in het station te Leuven een 18-jarige Nederlander. Hij bleek in het bezit te zijn van 9 gebruikershoeveelheden cocaïne en volgens een getuige zou de man hem cocaïne hebben aangeboden. 

De verdachte verklaarde dat de cocaïne voor eigen gebruik bestemd was en hij ontkende de verkoop van verdovende middelen.  

Het parket heeft de man via de snelrechtprocedure gedagvaard wegens het bezit van cocaïne voor eigen gebruik én met het oog op aflevering/verkoop. Hij dient zich op 8 juni te verantwoorden voor de correctionele rechtbank te Leuven. 

 

 

 

 

23-05-2023 - Parket Antwerpen

In gerechtelijke onderzoeken naar aanslagen op panden heeft de raadkamer gisteren de aanhouding van twee Nederlanders van 20 en 21 jaar bevestigd.

 

In de nacht van 13 op 14 juli 2022 werd een woning aan Geestenspoor in Ekeren beschoten. Het gaat om een vergisaanslag, waarbij gelukkig niemand gewond is geraakt. Uit gerechtelijk onderzoek, uitgevoerd door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen, blijkt dat de verdachten de dag voordien een voorverkenning hadden uitgevoerd, waarbij ze hadden aangebeld en zich hadden uitgegeven voor medewerkers van PostNL.

In het onderzoek konden twee mannen van 20 en 21 geïdentificeerd worden. Ze zouden ook betrokken zijn bij de aanslag in Beveren op 21 juni 2022. Die nacht werd een woning aan de Kasteeldreef verschillende keren beschoten.

In een samenwerking met de Nederlandse autoriteiten kon het tweetal worden gearresteerd. Vorige week werd de overlevering naar ons land uitgevoerd, waarna de onderzoeksrechter vorige woensdag besliste om hen in beide onderzoeken onder aanhoudingsmandaat te plaatsen.

De feiten zijn gekwalificeerd als criminele organisatie, inbreuken op de wapenwet en vernieling.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen 

23-05-2023 - Parket Limburg

Afleiding door gsm-gebruik achter het stuur is één van de killers in het verkeer. Volgens studies is er in  8% van de dodelijke ongevallen sprake van gsm-gebruik. Vertaald naar slachtoffers betekent dat 50 doden en 4500 gewonden per jaar.

Gsm-gebruik achter het stuur is duidelijk een hardnekkig probleem. Bestuurders weten dat het niet mag maar denken toch vaak dat het kan. Een mentaliteitswijziging is noodzakelijk. Om hier aan bij te dragen plant het Parket Limburg samen met de politiediensten van het arrondissement opnieuw een Gsm-actie. Deze actie loopt van woensdag 24 mei t.e.m. donderdag 25 mei 2023.  Bij vaststelling van gsm-gebruik achter het stuur zal het rijbewijs van de bestuurder onmiddellijk worden ingetrokken voor een periode van acht dagen.

Pages