Nieuws

27-10-2020 - Parket Antwerpen

De raadkamer in Mechelen heeft vandaag de aanhouding van een tweede verdachte in het onderzoek naar de roofmoord op een 70-jarige vrouw in Bonheiden bevestigd.

Het lichaam van het slachtoffer werd op maandag 4 mei 2020 aangetroffen in de kelder van haar huis aan de de Selliers de Moranvillelaan in Bonheiden. Uit de vaststellingen van de wetsdokter bleek heel duidelijk dat de vrouw met zwaar geweld om het leven was gebracht.

De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen kon enkele dagen later een 20-jarige jongeman uit de buurt arresteren. Hij werd door de onderzoeksrechter aangehouden en is nog steeds aangehouden. Het gerechtelijk onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter ging onverminderd verder en vorige week donderdag heeft FGP Antwerpen een kennis van de eerste verdachte opgepakt. Het gaat om een 23-jarige Duitser die  in Bonheiden woont en die mogelijk betrokken zou zijn bij de feiten.  De onderzoeksrechter heeft de 23-jarige Duitser vrijdag aangehouden.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

26-10-2020 - Parket Antwerpen

De onderzoeksrechter heeft zondag een 30-jarige Turk aangehouden voor inbreuken op de wapenwet. Na mooi speurwerk van de lokale recherche van PZ Antwerpen heeft de dertiger bekend dat hij eind september op een gevel in de Brederodestraat had geschoten.

 

In de nacht van 30 september 2020, iets voor 4 uur, werden twee kogels afgevuurd op een gevel van een café in de Brederostraat in Antwerpen. Niemand raakte gewond. De lokale recherche van PZ Antwerpen startte meteen een onderzoek, het parket Antwerpen vorderde een onderzoeksrechter. Onder meer aan de hand van beelden kwam een 30-jarige Turk in beeld. Op 24 oktober heeft de lokale recherche de man aangetroffen en gearresteerd. Bij een huiszoeking werd kledij aangetroffen die verdachte ook op de beelden van de feiten droeg.

Tijdens zijn verhoor bij de politie en later voor de onderzoeksrechter heeft hij de feiten toegegeven. Het verdere gerechtelijke onderzoek zal meer duidelijkheid moeten scheppen over zijn motief.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

23-10-2020 - Parket Antwerpen

Het Openbaar Ministerie geeft een stand van zaken in het gerechtelijk onderzoek rond de FNG-groep. Dat is belangrijk voor het verdere verloop van het onderzoek en om eventuele foute berichtgeving te corrigeren.

Het parket Antwerpen heeft op 13 juli 2020 het gerechtelijk onderzoek geopend naar mogelijke frauduleuze praktijken rond de FNG-groep, en meer bepaald mogelijke feiten van valsheid in geschriften en gebruik, valsheid in de jaarrekening en gebruik, misbruik van vennootschapsgoederen, marktmanipulatie, het verhinderen van het onderzoek van de FSMA en het witwassen van illegaal bekomen vermogen. Onder leiding van de onderzoeksrechter in Mechelen voeren de Centrale Dienst voor de Bestrijding van de Georganiseerde Economische en Financiële Delinquentie (CDGEFID) en de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen, met bijstand van de computer crime unit van federale politie (RCCU en FCCU) en punctueel van PZ Mechelen-Willebroek, het onderzoek uit.

Het onderzoek kan onderverdeeld worden in drie grote luiken :

•          door frauduleuze constructies derden trachten te misleiden met de bedoeling kapitaal op te halen, bijvoorbeeld over de resultaten die door de onderneming geboekt werden

 

•          het halen van vermogen uit de onderneming

 

•          het witwassen van gelden, wat dan voornamelijk gaat over wat er met de gelden die uit de onderneming zouden gehaald zijn, gebeurd is. Belangrijke aanvulling : de berichtgeving dat er onderzoek zou gevoerd worden naar KV Mechelen is niet juist. De eersteklasser maakt geen voorwerp uit van het onderzoek.

 

Sinds de start van het onderzoek in juli heeft het onderzoeksteam (speurders, onderzoeksrechter, parketmagistraat) onafgebroken en prioritair onderzoek gevoerd. Dat resulteerde onder meer in een tiental huiszoekingen, waaronder drie door de onderzoeksrechter zelf werden uitgevoerd. Er zijn diverse inbeslagnames geweest, die zowel bedoeld zijn om bewijsmateriaal te verzamelen als om het vermogen trachten te vrijwaren. Een aantal mogelijk betrokken personen is intussen verhoord.

Afgelopen week zijn er bijvoorbeeld nog huiszoekingen uitgevoerd bij een advocatenkantoor.

Concreet zijn er op dit moment in het onderzoek vijf personen door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld, waaronder twee advocaten. Op dit moment zijn alle vijf vrij onder strikte voorwaarden. Een inverdenkingstelling betekent dat de onderzoeksrechter van oordeel is dat er ernstige aanwijzingen van schuld bestaan voor de specifieke misdrijven, maar uiteraard blijft het vermoeden van onschuld overeind. In een gerechtelijk onderzoek wordt gezocht naar aanwijzingen en elementen. Debatten over schuld of onschuld volgen na het afronden van het gerechtelijk onderzoek. 

Op vraag van de onderzoeksrechter werd er in het belang van het onderzoek en met respect voor de rechten van elke betrokken partij door het Openbaar Ministerie heel beperkt gecommuniceerd.

De persbelangstelling voor dit onderzoek is groot. En dat is logisch. Het Openbaar Ministerie krijgt vele vragen.  Na deze update in het onderzoek zullen er op nadrukkelijke vraag van de onderzoeksrechter de volgende maanden geen vragen meer beantwoord worden. Uiteraard zal de onderzoeksploeg achter de schermen gedreven en intensief verder werken aan het onderzoek.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

22-10-2020 - Parket Antwerpen

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft deze week verschillende leden van een criminele drugsorganisatie aangehouden na een tussenkomst door de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen. De organisatie rekende daarbij opnieuw op inside information en de medewerking van havenarbeiders.

 

De organisatie lijkt zich gespecialiseerd te hebben in het frauduleuze ophalen van containers vanop de kaaien in de Antwerpse haven. Daarbij worden pincodes of alfapassen gebruikt, of slagen truckchauffeurs er in om via tailgating op de haventerreinen te geraken. Containers worden naar opslagplaatsen in de Antwerpse regio of in het Waasland gereden, gelost en nadien terug op kaai gezet of zelfs gedumpt.

Het gerechtelijk onderzoek is van start gegaan met een frauduleuze afhaling begin dit jaar. Tijdens het onderzoek kon de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen de organisatie verder in kaart brengen. In de loop van het onderzoek kon in samenwerking met de douane en de scheepvaartpolitie 1.38 ton cocaïne in beslag worden genomen. Er zijn aanwijzingen dat de cocaïnelijn al enige tijd aan gang zou zijn, maar die door de tussenkomst in dit onderzoek doorgeknipt werd.

In opdracht van de onderzoeksrechter werden maandag en dinsdag in totaal 18 huiszoekingen uitgevoerd door FGP Antwerpen. Daarbij werden 9 mensen gearresteerd. Drie straddler chauffeurs ( 24, 32 en 53 jaar uit Kapellen, Malle en Schelle) werden gearresteerd, omdat ze de containers zo geplaatst zouden hebben dat ze makkelijker opgehaald konden worden. Ze waren aan de slag op grote containerterminals verspreid over de haven. Dat zou kunnen wijzen op het georganiseerde karakter van deze organisatie.

Het gaat verder om mannen en vrouwen tussen 28 en 60 jaar uit Antwerpen, Berchem, Berlaar, Kapellen Lier, Malle, Putte, Ranst, Schelle, Waregem en Wilrijk.

Uiteindelijk werden zes mensen onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Daarbij ook de eigenaar van transportfirma die chauffeurs inschakelde om frauduleuze afhalingen te doen. Een vrouw van 50 jaar en een man van 32 zijn vrij onder voorwaarden.

Tijdens de verschillende zoekingen werd meer dan 300.000 euro cash, dure horloges en luxegoederen, waaronder een levensgrote beer van een Franse modemerk ter waarde van 15.000 euro in beslag genomen.

Onder leiding van de onderzoeksrechter voert de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen het verdere onderzoek uit. Parallel aan dit grootschalige drugonderzoek wordt ook een kaalplukonderzoek gericht op de illegale winsten.

Het parket van Antwerpen en van Oost-Vlaanderen en FGP Antwerpen willen de samenwerking met de havenautoriteiten en terminaluitbaters in deze dossiers benadrukken. Mensen die anoniem informatie willen delen over gelijkaardige feiten kunnen dat doen op: www.onzehavendrugsvrij.be.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

22-10-2020 - Parket Antwerpen

De onderzoeksrechter in Mechelen heeft woensdag vier mannen aangehouden na de vondst van een partij van ongeveer 500 kilo cocaïne in een loods in Willebroek.

 

De politie had informatie verzameld over een organisatie die een loods aan de Baeckelmanstraat in Willebroek zou gebruiken voor de invoer van cocaïne die via de haven van Antwerpen ons land binnenkomt.

Dinsdagavond greep de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen in. Tijdens een zoeking in de loods werd een auto aangetroffen en daarin zat een partij cocaïne verstopt. In totaal ging het om 498 kilo cocaïne.

Twee Belgen van 22 en 37 uit Hoboken en Borgerhout, een Nederlander van 24 en een Duitse Turk van 32 zijn ter plaatse gearresteerd.

De onderzoeksrechter heeft hen aangehouden voor de handel in verdovende middelen en voor criminele organisatie. Die beslissing wordt morgen voorgelegd aan de raadkamer.

Het gerechtelijk onderzoek door FGP Antwerpen gaat verder.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

21-10-2020 - Parket Oost-Vlaanderen

Gisterenavond omstreeks 19u15 heeft er zich een schietincident voorgedaan in Straatje te Leeuwergem.

Het slachtoffer, een 24-jarige man, werd afgevoerd naar het ziekenhuis met levensgevaar.

Ondertussen is de toestand van het slachtoffer stabiel.

Het gerechtelijk labo en afstappingsteam kwamen ter plaatse en er werd ook een wapendeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het schietincident te onderzoeken.

In het belang van het onderzoek komt er voorlopig geen verdere communicatie.

 

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen

21-10-2020 - Parket Leuven

In de nacht van zaterdag op zondag 18 oktober 2020 brak een man in in een apotheek aan de Vierde Lansierslaan in Tienen. De man tilde de rolluik op tot hij eronderdoor kon kruipen en forceerde dan de toegangsdeur. De inbreker brak vervolgens de kassa open. Hij ging er vandoor met biljetten ter waarde van ongeveer €300 en muntstukken ter waarde van €200. De bewakingsbeelden van de apotheek leverden een duidelijke persoonsbeschrijving op van de dader. De politie van zone Getevallei konden rond 5.30u in de ochtend een man onderscheppen op het perron van het station van Tienen die aan het signalement van de inbreker voldeed. De verdachte had ook meer dan €200 cash geld op zak. Het parket liet de verdachte, een jongeman die illegaal in België verblijft, voorleiden bij de onderzoeksrechter. Hij werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

21-10-2020 - Parket Leuven

De zaakvoerder van een doe-het-zelfzaak op de Turnhoutsebaan in Scherpenheuvel-Zichem betrapte op zaterdag 17 oktober 2020 twee mannen die een videobel zouden willen stelen. De zaakvoerder werd gealarmeerd door lawaai van de verpakking die viel. Hij sprak de mannen aan waarop zij verbaal agressief werden en de bel weggooiden. Ze gooiden ook geld naar de zaakvoerder. Eén verdachte raakte in het tumult zijn gsm kwijt. De mannen konden ontkomen en vluchtten weg met hun auto. De verdachte die zijn gsm had verloren, kwam die enkele minuten later weer opeisen. De eigenaar gaf hem niet terug.

Een getuige had de nummerplaat van de auto van de verdachten genoteerd. Daardoor kon de auto onderschept worden op de Staatsbaan in Halen met aan boord de twee verdachten, mannen van 50 jaar en 44 jaar van Oost-Europese afkomst. In de auto vond de politie onder andere schroefmachines, een boormachine, een decoupeerzaag en accu’s. De verdachten hadden ook een schroevendraaier, tang en mes bij.

 

De politie slaagde er in om nog drie gelijkaardige diefstallen aan het tweetal te linken. Op 1 oktober werd gereedschap ter waarde van bijna €800 gestolen in een doe-het-zelfzaak in Beringen, op 2 oktober drie machines en een accu in een doe-het-zelfzaak in Buggenhout en op 5 oktober gereedschap ter waarde van €1325 in een doe-het-zelfzaak in Peer. Bij de feiten is telkens dezelfde auto te zien als bij de feiten in Scherpenheuvel-Zichem. De verdachten voldoen ook aan de persoonsbeschrijving van de gevatte verdachten.

 

Het parket gelastte een onderzoeksrechter met het verdere onderzoek naar de diefstallen en poging tot diefstal. Beide verdachten werden voorgeleid op 19 oktober. Ze werden aangehouden.

 

20-10-2020 - Parket Antwerpen

De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen heeft twee weken geleden tijdens verschillende huiszoekingen een arsenaal met onder meer oorlogswapens aangetroffen in Weelde (Ravels). In het verdere gerechtelijke onderzoek zal onder andere onderzocht worden waarvoor de wapens gebruikt werden of zouden worden.

Het onderzoek ging van start op 5 oktober 2020 met de arrestatie van twee Fransmannen ter hoogte van een tolstation in het noorden van Frankrijk. In hun wagen werden een sporttas met vier kalasjnikovs, een vuurwapen, vier laders en 250 patronen gevonden. De eerste vaststellingen van dat Franse onderzoek brachten een duidelijke link met ons land naar voren, waarna het parket Antwerpen en de Federale Gerechtelijke Politie verwittigd werden.

 

Dat resulteerde onmiddellijk in verschillende huiszoekingen in Weelde (Ravels) en Borgerhout, waarbij de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen heeft samengewerkt met PZ Kempen Noord-Oost en PZ Antwerpen. Het gaat onder meer om invallen in een garagebox en in twee appartementen.

 

Volgende voorwerpen werden aangetroffen :

 

·         21 vuurwapens type kalasjnikov, 9 laders type kalasjnikov en munitie op lader

·         6 handvuurwapens en laders in een sporttas

·         5 pistolen, 5 laders voor pistool en munitie

·         2 geluidsdempers

·         verschillende doosjes munitie en diverse losse munitie

·         gebruikshoeveelheden cocaïne

·         cocaïnepers

·         grote tas met gsm-toestellen (oa Blackberry’s) en sim-kaarten

·         148.850 euro cash geld

·         documenten met chemische formules en containernummers

 

Het parket Antwerpen opende intussen een gerechtelijk onderzoek voor de feiten die op dit moment gekwalificeerd zijn als vereniging van misdadigers, inbreuken op de wapen- en drugswet en witwassen.

 

Bij de invallen werden twee mensen met de Nederlandse nationaliteit gearresteerd. Het gaat om een 38-jarige vrouw en een 42-jarige man. De vrouw werd door de onderzoeksrechter aangehouden onder elektronisch toezicht. Die beslissing werd door de raadkamer in Turnhout op 13 oktober bevestigd. De man werd niet aangehouden.

 

Het Laboratorium voor Technische en Wetenschappelijke Politie (LTWP) heeft intussen het sporenonderzoek afgerond. De analyse van de sporen wordt verdergezet.  Het gerechtelijk onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter wordt verder uitgevoerd door FGP Antwerpen.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

20-10-2020 - Parket Oost-Vlaanderen

Deze ochtend omstreeks 9u15 vond een dodelijk verkeersongeval plaats in Sint-Niklaas, ter hoogte van het kruispunt van de Spoorweglaan met de Plezantstraat. Het betreft een kruispunt met verkeerslichten.

Een 27-jarige fietster uit Sint-Niklaas werd er aangereden door een vrachtwagen (betonmixer) die rechts wou afslaan. De vrouw overleed ter plaatse.

De bestuurder van de vrachtwagen, een 42-jarige man, was in shock. Hij legde een negatieve alcohol- en speekseltest af. Zijn rijbewijs werd door het parket onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

Het parket Oost-Vlaanderen stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

 

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen

20-10-2020 - Parket Antwerpen

Het Openbaar Ministerie en de politie willen waarschuwen voor oplichting via WhatsApp. Het aantal geregistreerde feiten staat op 144 en verdient zeker extra aandacht.

 

Bij oplichting via WhatsApp doet de oplichter zich op een zeer overtuigende manier voor als een familielid of een goede vriend van het slachtoffer om op korte termijn en met een smoes geld over te maken. Daarvoor worden gegevens op sociale media verzameld om zo overtuigend mogelijk over te komen. Vaak krijgt het slachtoffer een alarmerend bericht via WhatsApp van een onbekend nummer. De afzender doet zich voor als een familielid of vriend die in geldnood zit en die dat door technische problemen niet zelf kan doen. Omdat de smartphone in de wasmachine beschadigd is geraakt, wordt een ander nummer gebruikt. De oplichters gaan zo gewiekst te werk dat ze er meestal in slagen om het slachtoffer te overhalen om geld over te maken.

Hoe kan je voorkomen dat je slachtoffer wordt van een WhatsApp-fraude?

  • Maak indien mogelijk afspraken met familie en/of vrienden om elkaar nooit geld te vragen via WhatsApp of check altijd telefonisch
  • Wees ook steeds voorzichtig met het delen van persoonlijke  informatie en/of foto’s via sociale media gezien dit kan gebruikt worden in de modus operandi. Indien je toch door een vreemd nummer wordt gecontacteerd, tracht dan altijd eerst het origineel nummer als nog te bellen om gehoor te krijgen bij het familielid of kennis.

 

Wat indien men toch slachtoffer wordt van een WhatsApp-fraude?

  • Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie en bij de bank.
  • Probeer de financiële transactie te laten blokkeren
  • Verzamel alle informatie, zoals afbeeldingen van het gesprek, het telefoonnummer van de oplichter en/of andere relevante info en dit mee af te geven aan de politie.

 

In het arrondissement Antwerpen werden voor de periode van 1 januari tot 7 oktober 144 feiten geregistreerd en in totaal spreken we over een nadeel van liefst 304 448,37 euro.

 

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

19-10-2020 - Parket Oost-Vlaanderen

Gisterenmiddag omstreeks 12u werd het lichaam van de 32-jarige man uit Lede, die sinds donderdag 15 oktober 2020 als vermist was opgegeven, aangetroffen in een zijarm van de Leie in Afsnee.

Het parket Oost-Vlaanderen stelde een wetsarts aan die een autopsie uitvoerde.

Er konden geen uiterlijke sporen van geweld, die zouden wijzen op tussenkomst van derden, worden aangetroffen.

Er wordt eveneens een toxicologisch onderzoek gevoerd.

De eerste vaststellingen tonen aan dat het zou gaan om een ongeval.

 

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen

16-10-2020 - Parket Limburg

In het kader van een onderzoek, dat werd opgestart door de lokale politie Lanaken-Maasmechelen, is gisterenochtend een huiszoeking uitgevoerd in een grote stal achter een woning in de Hemelrijkstraat in Maasmechelen.  In deze stal werd een actief drugslabo aangetroffen.  Het betreft een omvangrijke productielocatie voor de aanmaak van methamfetamines.  In dezelfde stal werd een grote partij chemicaliën angetroffen die dienstig zijn voor dit productieproces. Voor de ontmanteling van het labo wordt beroep gedaan op de bijstand van de gespecialiseerde diensten van de federale politie en de civiele bescherming.

Er werden in totaal 5 personen gearresteerd; 3 van hen werden aangetroffen in het labo zelf.  In de daaropvolgende uren zijn nog 2 huiszoekingen uitgevoerd waarbij opnieuw 2 verdachten werden gearresteerd. De verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren, dewelke besloot 4 personen aan te houden en 1 persoon in vrijheid te stellen.   

Het onderzoek wordt verdergezet door de Federale Gerechtelijke Politie Limburg, onder leiding van de onderzoeksrechter. 

In Limburg werden er dit jaar tot op heden al 13 productiesites voor synthetische drugs aangetroffen en ontmanteld. Daarnaast werden er 11 dumpingen van drugsafval ontdekt en 7 stockageplaatsen blootgelegd. In 2019 waren dit 14 drugslabo’s, 5 stockageplaatsen en 23 dumpingen.

Het Parket Limburg wenst samen met de politie het anoniem drugsmeldpunt Limburg nogmaals in de verf zetten. Van zodra je verdachte signalen opmerkt die kunnen wijzen op een drugslabo of – dumping , aarzel niet en contacteer de politie of doe het anoniem via het nummer 0800/20877. Wie de signalen die kunnen wijzen op de aanwezigheid van een labo of dumping nog eens wil herlezen, kan steeds terecht op www.anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be

 

15-10-2020 - Parket Brussel

Ingevolge verschillende berichten in de media met betrekking tot de opvolging van de “covid-dossiers”, wenst het parket van Brussel de volgende informatie mee te delen:

Na de eerste fase van maatregelen m.o.o. het respecteren van de regels m.b.t. de lock-down opgelegd door de ministeriële besluiten, had het parket van Brussel in juni 2020 een eerste balans opgemaakt:

  • Iets meer dan 6000 processen-verbaal inzake inbreuken die gepleegd werden door meerderjarige personen werden overgemaakt aan het parket van Brussel.
  • Ongeveer een kwart van de dossiers hebben het voorwerp uitgemaakt van een minnelijke schikking. 28 dossiers werden gedurende de maanden mei en juni 2020 via het snelrecht afgehandeld voor de correctionele rechtbank en ongeveer 800 dossiers werden vastgesteld voor de politierechtbank in de maanden juli en augustus 2020.

Na drie maanden opvolging van de geschillen door de politierechtbank van Brussel, kan het parket van Brussel actueel meedelen dat 1.157 ‘covid-dossiers’ werden vastgesteld voor de Politierechtbank met als resultaat 708 veroordelingen en 449 vrijspraken.

Daar bovenop heeft het parket in totaal 4.154 minnelijke schikkingen voorgesteld aan overtreders, die systematisch vervolgd worden voor de politierechtbank ingeval de minnelijke schikking niet betaald wordt.

Het parket van Brussel herhaalt ook dat de bewijslast voor de overtredingen bij het parket ligt, waardoor bepaalde processen-verbaal zonder gevolg geklasseerd worden in die mate dat de constitutieve elementen van de geviseerde overtreding niet voldoende blijken naar recht. Zowel de correctionele rechtbank als de politierechtbank van Brussel hebben er reeds meermaals op gewezen dat bepaalde subjectieve vaststellingen of beoordelingen niet voldoende waren. Er moeten objectieve elementen opgenomen worden in het proces-verbaal.

Het parket van Brussel zal de ‘covid-dossiers’ de komende weken met dezelfde aandacht en waakzaamheid als de voorbije maanden opvolgen en dit in het algemeen belang.

 

Willemien Baert

Substituut-procureur des Konings – Woordvoerder

 

15-10-2020 - Parket Oost-Vlaanderen

Gisterennamiddag omstreeks 17u deed zich een dodelijk verkeersongeval voor aan het kruispunt van de Zottegemsesteenweg met de Machelgemstraat in Roborst (Zwalm).

Een autobestuurder, een 68-jarige man uit Zwalm, reed op de Zottegemsesteenweg en wilde links afslaan om de Machelgemstraat in te rijden. Hij kwam daarbij in aanrijding met een motorrijder die uit de tegenovergestelde richting kwam. De motorrijder, een 45-jarige man, kwam ten val en overleed ter plaatse.

De autobestuurder legde een negatieve adem- en speekseltest af.

Het parket Oost-Vlaanderen stelde een verkeersdeskundige en wetsarts aan. De precieze omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht.

Het rijbewijs van de autobestuurder werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

 

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen

Pagina's