Nieuws

23-01-2019 - Parket Oost-Vlaanderen

Naar aanleiding van een huiszoeking uitgevoerd op maandag 21 januari 2019 in de Aatstraat in Ronse trof de politie van Ronse een hoeveelheid drugs aan (marihuana en hasj) waarbij er aanwijzingen waren dat deze bestemd waren voor verkoop.

De verdachte, een 29-jarige man uit Ronse en geen onbekende voor politie en gerecht, werd op vordering van het parket voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde op verdenking van bezit en verkoop van verdovende middelen.

De onderzoeksrechter heeft de man aangehouden.

An Schoonjans, persmagistraat parket Oost-Vlaanderen

23-01-2019 - Parket Oost-Vlaanderen

Tijdens de actie GOLIATH van de federale en lokale politiediensten van Oost-Vlaanderen werd gisterenavond in Aalst een man opgepakt op verdenking van het dealen van drugs.

De verdachte, een 45-jarige man met de Marokkaanse nationaliteit met verblijfplaats in Olen, werd in het centrum van Aalst aan een controle onderworpen omdat zijn voertuig gesignaleerd stond ivm eerdere druggerelateerde feiten.

De man bleek in het bezit te zijn van een aantal verkoopsklare gebruikershoeveelheden heroïne en cocaïne.

De verdachte wordt deze namiddag op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het parket vraagt zijn aanhouding.

An Schoonjans, persmagistraat parket Oost-Vlaanderen

23-01-2019 - Federal Public Prosecutor’s Office

In het kader van het onderzoek naar de bende van Nijvel werd Philippe V, geboren in 1956, gepensioneerd politieambtenaar, gisteren van zijn vrijheid beroofd.

De onderzoeksrechter zal later beslissen of zij een aanhoudingsmandaat zal afleveren.

Philippe V. wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een mogelijke manipulatie van het onderzoek betreffende de vondsten die werden gedaan in het kanaal van Ronquières in november 1986.

Hij zou minstens bepaalde, mogelijks cruciale, informatie achtergehouden hebben.

In het belang van het onderzoek kan er geen verdere informatie vrij gegeven worden.

*****

Dans le cadre de l’enquête sur les tueurs du Brabant, Philippe V., policier pensionné né en 1956, a été privé de sa liberté hier.

Le juge d’instruction décidera plus tard de la délivrance éventuelle d’un mandat d’arrêt.

Philippe V. est soupçonné d’être impliqué dans une éventuelle manipulation de l’enquête, notamment en ce qui concerne les découvertes faites dans le canal de Ronquières en novembre 1986.

Il aurait au minimum dissimulé certaines informations, potentiellement cruciales, pour l’enquête.

Dans l’intérêt de l’instruction, aucune information supplémentaire ne peut être divulguée.

 

 

23-01-2019 - Parket Oost-Vlaanderen

Sinds begin november 2018 werden meerdere – meestal oudere mensen – het slachtoffer van een man die hun geld ontvreemdde door middel van een list.

Hij sprak zijn slachtoffers aan en vroeg de weg of wisselgeld voor de parkeermeter. Vervolgens zorgde hij voor verwarring bij zijn slachtoffers en maakte hiervan gebruik om geld te stelen uit hun portefeuille.

Het gaat om minstens vijf feiten in Ninove. Van deze feiten waren camerabeelden, zowel van de verdachte als van de wagen waarmee de verdachte zich mogelijk zou verplaatsen. Die wagen werd geseind.

Gisterennamiddag werd het voertuig gecapteerd door de ANPR-camera van de politie in Mechelen. De verdachte kon geïntercepteerd worden.

Het gaat om een 30-jarige Roemeense man, zonder gekende woonplaats in België. Hij komt in aanmerking voor de feiten in Ninove, maar ook voor meerdere pogingen.

De verdachte wordt op vordering van het parket voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het parket vraagt zijn aanhouding.

An Schoonjans, persmagistraat parket Oost-Vlaanderen

23-01-2019 - Parket Oost-Vlaanderen

Gisterennamiddag omstreeks 14u werd een 23-jarige vrouw met de Nederlandse nationaliteit uit Aalst betrapt bij het plegen van een diefstal in de winkel ICI Paris XL in de Nieuwstraat in Aalst. Zij ontvreemdde voor meer dan 400 euro aan cosmeticaproducten en maakte hierbij gebruik van een professionele dieventas. De politie kon de vrouw intercepteren in het centrum van Aalst op basis van de persoonsbeschrijving.

De verdachte was er in tussentijd ook nog in geslaagd om een handtas ter waarde van 320 euro te ontvreemden in een winkel op het Keizersplein. De handtas werd bij de arrestatie bij haar aangetroffen. Bij een huiszoeking op haar adres werd door de politie bovendien een grote hoeveelheid gestolen goederen aangetroffen.

De vrouw bekende beide feiten alsook nog een derde diefstal. Ze wordt in de loop van de dag op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het parket vraagt haar aanhouding. 

An Schoonjans, persmagistraat parket Oost-Vlaanderen

22-01-2019 - Parket Oost-Vlaanderen

Deze ochtend omstreeks 6u werd de politie van Erpe-Mere/Lede gecontacteerd naar aanleiding van een foutief geparkeerd voertuig in de Nieuwstraat in Lede. Nadat de eigenaar weigerde het voertuig te verplaatsen, besloot de politie de overtreding te verbaliseren.

De overtreder werd hierop verbaal agressief naar de politiediensten toe en verstoorde de openbare orde. Toen de politie hem bestuurlijk wilde weerhouden, werd de man ook fysiek agressief.

Een van de politie-inspecteurs werd hierop onmiddellijk aangevallen door de verdachte en kreeg onder meer een vuistslag toegediend. De inspecteur werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Hij liep een arbeidsongeschiktheid op van 5 dagen.

De verdachte, een 23-jarige man uit Denderleeuw, werd gearresteerd en door het parket Oost-Vlaanderen onmiddellijk gedagvaard. Hij zal zich op 27 februari 2019 moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank Oost-Vlaanderen afdeling Dendermonde. 

Annelies Verstraete, persmagistraat parket Oost-Vlaanderen

22-01-2019 - Parket Oost-Vlaanderen

Ivm het verdacht overlijden van een 61-jarige man uit Zottegem, waarvan het parket op zondagavond 20 januari 2019 werd ingelicht, werden gisteren twee personen gearresteerd: de echtgenote van het slachtoffer en zijn dochter.

De dochter mocht na verhoor beschikken. De echtgenote, een 57-jarige vrouw uit Zottegem, werd op vordering van het parket deze voormiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde op verdenking van moord. De vrouw werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

Annelies Verstraete, persmagistraat parket Oost-Vlaanderen

22-01-2019 - Parket Antwerpen

De 59-jarige M.G. uit Kapellen is vandaag door de onderzoeksrechter in Antwerpen aangehouden op verdenking van valsheid in geschriften, misbruik van vertrouwen, diefstal, oplichting, bedrieglijk niet-nakoming van verplichtingen als vereffenaar.

 

Eind 2018 is er een onderzoek geopend naar aanleiding van een klacht met burgerlijke partijstelling. Kort daarna werden nog nieuwe klachten ingediend. Het parket heeft de klachten gebundeld en heeft een onderzoeksrechter gevorderd. Aanvankelijk voor oplichting, maar het gerechtelijk onderzoek is intussen uitgebreid met de andere tenlasteleggingen. Na de start van het onderzoek hebben zich nog verschillende gedupeerden gemeld. In de klachten gaat het steeds om aanzienlijke geldsommen, maar op dit moment is de precieze omvang nog niet duidelijk.

Gisteren zijn er in het kader van het onderzoek op drie plaatsen huiszoekingen uitgevoerd en werd M.G., die tot voor kort als advocaat werkte, van zijn vrijheid beroofd. Het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter wordt verdergezet door de federale gerechtelijke politie.

Vrijdag zal de 59-jarige man voor de raadkamer verschijnen.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

22-01-2019 - Parket Oost-Vlaanderen

Zondag 20 januari 2019 omstreeks 17u werd in Lokeren ter hoogte van de Uebergdreef een 23-jarige man gearresteerd die in het bezit was meerdere verkoopklare hoeveelheden cocaïne en hasj. 

De man, van Marokkaanse nationaliteit zonder gekende woon- of verblijfplaats in België, werd gisteren voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde op verdenking van handel in drugs. De onderzoeksrechter besliste om de man aan te houden.

Annelies Verstraete, persmagistraat parket Oost-Vlaanderen

22-01-2019 - Parket Oost-Vlaanderen

Op vrijdag 18 januari 2019 werd door de PZ Regio Puyenbroeck een 58-jarige man uit Lochristi op heterdaad betrapt in de Ommegangstraat in Lochristi bij het dealen van cannabis vanuit zijn woning.

De man werd een tweetal weken eerder reeds gearresteerd door de PZ Regio Puyenbroeck voor dezelfde feiten. Hij werd toen op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Het parket vroeg de aanhouding van de verdachte. De onderzoeksrechter besliste om de man onder strikte voorwaarden vrij te laten.

De verdachte werd op 20 januari 2019 op vordering van het parket Oost-Vlaanderen opnieuw voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Hij werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

Annelies Verstraete, persmagistraat parket Oost-Vlaanderen

22-01-2019 - Parket Antwerpen

PZ Bodukap heeft vrijdagnamiddag een 24-jarige man uit Aalst opgepakt voor de verkoop van drugs. De raadkamer in Mechelen heeft vandaag zijn aanhouding bevestigd.

De arrestatie is het gevolg van een samenwerking tussen de dienst wijkwerking en de lokale recherche van PZ Bodukap. De Aalstenaar had de aandacht van de politie getrokken, omdat hij zijn auto altijd parkeerde in een doodlopend stuk van de Mechelbaan in Putte. De wagen werd nooit verplaatst en de twintiger ging er af en toe een kijkje nemen. Vrijdagmiddag 18 januari controleerde de politie de man en de wagen en vond 150 gram cocaïne en een kleine hoeveelheid cannabis. De cocaïne met een geschatte straatwaarde van ongeveer 10.000 euro was verpakt in tientallen kleine plastiek zakjes. Na zijn arrestatie werd de man aangehouden door de onderzoeksrechter in Mechelen en hij is deze voormiddag voor de raadkamer verschenen. De aanhouding werd bevestigd.

Het verdere onderzoek blijft in handen van de Lokale Recherche PZ Bodukap.   

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

22-01-2019 - Parket Antwerpen

De lokale politie Klein-Brabant heeft vrijdag een cannabisplantage opgerold in een huis aan de Pullaarsteenweg in Puurs-Sint-Amands. De raadkamer in Mechelen heeft vandaag de aanhouding van twee verdachten bevestigd.

 

Vanuit de buurt had de politie signalen ontvangen over verdachte zaken aan de woning. Er werd een onderzoek geopend en dat resulteerde in een huiszoeking.

In het huis werd marihuana gekweekt. Er kon in totaal 40 kg marihuana in beslag genomen worden. Om de plantage te laten draaien, werd de elektriciteit afgetakt voor de meter.

Twee Nederlanders van 28 en 39 jaar hadden zich in de kelder verstopt, maar de politie kon hen arresteren. Ze werden aangehouden door de onderzoeksrechter en die aanhouding is deze voormiddag door de raadkamer in Mechelen bevestigd.

De lokale recherche van de lokale politie Klein-Brabant zet het onderzoek verder.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

22-01-2019 - Parket Leuven

Het fenomeenteam van de lokale politie van Leuven heeft tijdens een patrouille op donderdag 17 januari 2019 een verdachte drugsdealer gevat. Rond 15 uur reed de politieploeg patrouille in de omgeving van de J.P. Minckelersstraat. De ploeg kruiste een auto met twee inzittenden die de politie schijnbaar argwanend in de gaten hielden en hun snelheid verhoogden. De politiepatrouille volgde de auto en hield hem tegen toen de passagier aan een woning uitstapte. Bij de fouille van de auto vond de politie 130 EURO in kleine coupures en drie gsm-toestellen die verstopt zaten onder de bekleding van het dak.  Op één van de gsm’s kwamen voortdurend oproepen binnen. De politie liet een drugshond de auto doorzoeken. Die vond in de behuizing tussen de achteruitkijkspiegel en het dak een zwarte sok terug die gevuld was met 55 pakjes cocaïne met een totaal gewicht van bijna 45 gram. De bestuurder van de auto, een 31-jarige man uit Antwerpen, werd gearresteerd. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van bezit van en handel in drugs. Hij werd aangehouden.

21-01-2019 - Parket Oost-Vlaanderen

Gisterenavond rond 23u werden de hulpdiensten ter plaatse geroepen naar een woning in de Mijnwerkersstraat in Zottegem. Daar werd het overlijden vastgesteld van een bewoner, namelijk een 61-jarige man. Het parket vorderde de onderzoeksrechter. Het afstappingsteam, het labo, de wetsgeneesheer, de onderzoeksrechter en het parket stapten ter plaatse af.

Volgens de eerste vaststellingen blijkt dat de man op gewelddadige wijze om het leven werd gebracht. De feiten kaderen volgens de eerste vaststellingen binnen feiten van intrafamiliaal geweld.

Inmiddels zijn twee personen gearresteerd. Zij worden op dit moment verhoord.

Gelet op het geheim van het onderzoek, wordt in huidig stadium geen verdere informatie vrijgegeven.

Annelies Verstraete, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen

21-01-2019 - Parquet de Bruxelles

In het kader van het dossier over de bevroren Libische gelden die op een rekening bij Euroclear Bank stonden, heeft de Kamer van Inbeschuldigingstelling van Brussel, vandaag een beschikking gewezen tot de heropening der debatten over de regelmatigheid van het bewarend beslag onder derden.  Dit beslag werd door de onderzoeksrechter gelegd op 23 oktober 2017. De zaak staat opnieuw vastgesteld op de zitting van 9 mei 2019 om 14u. Aangezien de zittingen voor de KI achter gesloten deuren doorgaan, zal er geen verdere communicatie zijn.

 

Ine VAN WYMERSCH

Woordvoerder

Pagina's