Home

Het College van Procureurs-generaal publiceert maandelijks de corona/COVID-19-cijfers van het Openbaar Ministerie op deze website. Het gaat hier telkens om het aantal zaken die de parketten registreerden met de tenlasteleggingscode 62Q - Corona/COVID-19 (inbreuken vermeld in de ministeriële besluiten)’. De correctionele parketten en de arbeidsauditoraten registreren in de business applicatie MaCH, de jeugdparketten in de business applicatie PJG.

09/10/20
College van procureurs-generaal

Op 16 september 2020 heeft het voltallige College van procureurs-generaal, zijnde de vijf procureurs-generaal, een overleg gehad met de commissie Justitie naar aanleiding van het strafonderzoek naar het overlijden van de heer Chovanec.  Dit overleg kwam er op vraag van het College van procureurs-generaal dat kennis had genomen van de uitnodiging van de procureur-generaal van Bergen en de procureur des Konings van Charleroi door de commissie Justitie teneinde hen te horen over het gerechtelijk onderzoek naar de omstandigheden van het overlijden van de heer Chovanec.

16/09/20
College van procureurs-generaal

Nieuws

Persbericht - Antwerpen - 8 aanhoudingen in drugsonderzoek

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft deze week verschillende leden van een criminele drugsorganisatie aangehouden na een tussenkomst door de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen. De organisatie rekende daarbij opnieuw op inside information en de medewerking van havenarbeiders.

22/10/20 - Parket Antwerpen
Persbericht - Willebroek - Partij van 500 kilo cocaïne ontdekt

De onderzoeksrechter in Mechelen heeft woensdag vier mannen aangehouden na de vondst van een partij van ongeveer 500 kilo cocaïne in een loods in Willebroek.

22/10/20 - Parket Antwerpen
Persbericht - Leeuwergem – Schietincident

Gisterenavond omstreeks 19u15 heeft er zich een schietincident voorgedaan in Straatje te Leeuwergem.

21/10/20 - Parket Oost-Vlaanderen
Persbericht - Tienen - Verdachte van inbraak in apotheek aangehouden

In de nacht van zaterdag op zondag 18 oktober 2020 brak een man in in een apotheek aan de Vierde Lansierslaan in Tienen.

21/10/20 - Parket Leuven
Persbericht - Scherpenheuvel-Zichem - Aangehouden voor diefstallen bij doe-het-zelvers

De zaakvoerder van een doe-het-zelfzaak op de Turnhoutsebaan in Scherpenheuvel-Zichem betrapte op zaterdag 17 oktober 2020 twee mannen die een videobel zouden willen stelen.

21/10/20 - Parket Leuven