Home

Nieuws

Press Release by the Federal Public Prosecutor’s Office - D1/030/15

In het kader van het onderzoek gerelateerd aan de aanslagen te Parijs op 13 november 2015 heeft de Raadkamer van Brussel vandaag de voorlopige hechtenis van Ossama K., Monir A.A. en Mohamed A.

22/08/19 - Federal Public Prosecutor’s Office
Presbericht - dodelijk verkeersongeval in Brussel

Op dinsdag 20 augustus, rond 23u45, voerde de politie van de zone Brussel-Hoofdstad – Elsene een controle uit op de Kunstberg, gelet op een toename van verkoop van verdovende middelen in het park. 

21/08/19 - Parket Brussel
Persbericht - Lubbeek - Jeugdrechter gevorderd nadat 17-jarige glas kapot slaat in hals DJ

Op de kermisfuif in Binkom heeft zich in de nacht van maandag op dinsdag 20 augustus ’19 een incident voorgedaan waarbij de DJ ernstig gewond is geraakt.

20/08/19 - Parket Leuven
Nieuwerkerken (Aalst) - Dodelijk verkeersongeval

Voorbije nacht omstreeks 01u40 vond een dodelijk verkeersongeval plaats in de Patrick Lanckmanstraat in Nieuwerkerken. Een bestuurder, een 18-jarige man afkomstig uit Aalst, verloor de controle over het stuur en belandde tegen een geparkeerde trekker met oplegger.

Een passagier, een 14-jarige meisje uit Asse overleefde de klap niet. De bestuurder, alsook een 18-jarige passagier werden zwaar gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Een derde passagier, een 16-jarige jongeman, raakte licht gewond ingevolge het ongeval.

Het parket Oost-Vlaanderen stapte ter plaatse af, samen met de aangestelde verkeersdeskundige en de wetsgeneesheer. De precieze omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht.

Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de 18-jarige bestuurder beschikt over een voorlopig rijbewijs. Dit impliceert dat het niet toegelaten was om op het tijdstip van het ongeval te rijden, alsook niet toegelaten was om personen te vervoeren die niet voldoen aan de wettelijke criteria om als passagier mee te rijden.

Annelies Verstraete, persmagistraat parket Oost-Vlaanderen

 

19/08/19 - Parket Oost-Vlaanderen
Presbericht - verdacht overlijden in Elsene

Op 19/08/2019, rond 12u20, werd de politie van de zone Brussel-Hoofdstad – Elsene op de hoogte gebracht dat het lichaam van een vrouw was gevonden in een gebouw van de campus Solbosch (ULB). Gezien het slachtoffer werd teruggevonden in een gebouw toegankelijk voor het publiek, heeft het parket een wetsdokter gevorderd alsook het labo van de federale politie teneinde ter plaatse de nodige vaststellingen te kunnen doen. Volgens hen kan worden uitgegaan van de hypothese van zelfmoord.

19/08/19 - Parket Brussel