Home

Op 25 maart 2020 heeft het College van procureurs-generaal een bindende omzendbrief inzake het strafrechtelijk beleid aangenomen over de opsporing en vervolging van inbreuken op het ministerieel besluit van 24 maart 2020 houdende wijziging van het ministerieel besluit van 23 maart 2020. Deze richtlijnen, die uniform zijn voor het ganse openbaar ministerie en de politiediensten, moeten leiden tot een strikte toepassing van de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus COVID-19, en meer in het bijzonder wat betreft de naleving van de beperkingen op de opening van winkels, samenscholingen en verplaatsingen. Overtreders van de inperkende maatregelen zullen zwaar worden gestraft.

25/03/20
College van procureurs-generaal

Nieuws

Persbericht - Tienen - Menselijke voet gevonden tijdens afvalverwerking

Vanochtend, maandag 30 maart 2020, rond 7.45u vond een arbeider van een afvalverwerkingsbedrijf aan de Leeuwerikweg in Tienen een voet tussen het afval dat hij aan de band het sorteren was.

30/03/20 - Parket Leuven
Persbericht - Mortsel - 19-jarige aangehouden voor spuwen naar politie

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft een 19-jarige man uit Mortsel aangehouden, omdat hij tijdens een politietussenkomst zou gespuwd hebben in de richting van de agenten.

30/03/20 - Parket Antwerpen
Persbericht - Antwerpen - Man aangehouden die in gezicht agent spuwde

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft vandaag een 32-jarige man aangehouden, omdat hij tijdens een interventie vrijdagavond in het gezicht van een politie-inspecteur zou hebben gespuwd.

28/03/20 - Parket Antwerpen
Persbericht - Antwerpen - Twee mannen voorgeleid die naar politie spuwden

Het parket Antwerpen zal vandaag twee mannen van 38 en 44 jaar voorleiden bij de onderzoeksrechter. Tijdens twee verschillende incidenten zouden ze gespuwd hebben naar de politie.

27/03/20 - Parket Antwerpen
Persbericht - Tienen - Medewerker elektrozaak slachtoffer gewelddadige overval

Op donderdag 26 maart 2020 werd een werknemer van een elektrozaak in Tienen slachtoffer van een gewelddadige overval.

27/03/20 - Parket Leuven