Home

Het College van het Openbaar Ministerie kondigt met trots de lancering aan van de nieuwe website en facebook-pagina van het Openbaar Ministerie. Beide kanalen moeten zorgen voor een vlottere communicatie en een grotere toegankelijkheid voor de burger en de pers.

04/05/18
College van het openbaar ministerie

Nieuws

Persbericht - Brussel - fiscale fraude, context “Panama papers”

Naar aanleiding van berichtgeving in diverse media kan het parket van Brussel hetvolgende bevestigen:

In het kader van het onderzoek naar de zogenaamde “Panama papers” werd er een gerechtelijk onderzoek gestart naar “Experta”. In het kader van dit onderzoek werden er huiszoekingen uitgevoerd en werd er een internationale rogatoire commissie verzonden naar Duitsland. De rogatoire commissie had als doel welbepaalde informatie te verzamelen over personen die geïdentificeerd werden in het kader van het “EXPERTA-dossier”.  

21/06/18 -
Persbericht - Brussel - slagen en verwondingen ten aanzien van politieambtenaren

Wanneer twee politie-inspecteurs te voet patrouilleren in de Stalingradlaan worden ze omstreeks 15u45 aangesproken door een groep Marokkaanse « supporters » van de voetbalwedstrijd tussen Portugal en Marokko. Verschillende personen beletten de politie-inspecteurs hun weg verder te zetten en schelden hen uit.  De politie-inspecteurs worden ook geslagen op hun rug en geschopt tegen de benen. Wanneer ze trachten de plaats te verlaten, gooit men ook nog met projectielen naar de inspecteurs.

21/06/18 - Parket Brussel
Persbericht - Brussel - Doodslag

Het parket van Brussel kan bevestigen dat er op 20 juni 2018 een verdachte werd aangehouden in het kader van het onderzoek naar de feiten van doodslag die gepleegd werden op een jonge vrouw in Schaerbeek. Deze feiten dateren van 5 juni 2018.

21/06/18 - Parket Brussel
Persbericht - COL 8/2018: harmonisatie van de toepassing van de minnelijke schikking

De wet van 18 maart 2018, houdende wijzigingen van diverse bepalingen van het strafrecht, de strafvordering en het gerechtelijk recht, voegt een rechterlijke controle in op de mi

21/06/18 - College van procureurs-generaal
Gent (Oostakker) – Explosie met dodelijke afloop

Gisterenavond omstreeks 20u30 heeft zich een ontploffing voorgedaan aan een poolhouse van een woning in Oostakker. Daarbij is een 10-jarige jongen om het leven gekomen.

21/06/18 - Parket Oost-Vlaanderen