Home

Het College van Procureurs-generaal heeft op 22 november 2019 de jaarstatistieken 2016, 2017 en 2018 van de correctionele parketten bij de rechtbanken van eerste aanleg, van de jeugdparketten en van het Federaal Parket voorgesteld. De procureurs-generaal hebben toelichting verschaffen bij de meest opvallende tendensen die zich de drie afgelopen jaren bij de activiteiten van het openbaar ministerie en het strafrechtelijk beleid hebben afgetekend. U kan de jaarstatistieken raadplegen op www.om-mp.be/stat.

22/11/19
College van procureurs-generaal

Nieuws

Persbericht - Bilzen - Aantreffen chemisch drugslabo voor methamfetamines

Op 25.10.2019 brak omstreeks 21u op de industriezone Caetsbeek te Bilzen een zware brand uit in een industrieel complex, bestaande uit meerdere bedrijfshallen. Benevens de buitenste constructies bleef er na de bluswerken niets meer overeind.

06/12/19 - Parket Limburg
Persbericht - Tienen - Gokkantoor overvallen, verdachte aangehouden

Op donderdagavond 5 december rond 23.00 u overvielen drie gemaskerde en gewapende mannen een gokkantoor op de Veemarkt in Tienen.

06/12/19 - Parket Leuven
Jurist Kwalificatie & Nomenclatuur (m/v/x) voor de Gemeenschappelijke Steundienst bij het College van procureurs-generaal en het College van het Openbaar Ministerie

De Gemeenschappelijke Steundienst bij het College van Procureurs-generaal en het College van het Openbaar Ministerie werft een Nederlandstalige jurist (M/V/X) voor het Bureau kwalificaties en nomenclatuur aan.

06/12/19 - Service d'appui du ministère public
Persbericht – Verdacht overlijden in de gevangenis van Sint-Gillis

Het Parket van Brussel het volgende bevestigen : een man, gedetineerd in de gevangenis van Sint-Gillis, is overleden in zijn cel in de loop van de nacht van 4 op 5 december 2019.

06/12/19 - Parquet de Bruxelles
Persbericht - Gent - gsmdieven in de Overpoort

In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 december 2019 kreeg de politie van Gent meerdere meldingen van diefstallen van gsm’s in cafés in de Overpoortstraat.

04/12/19 - Parket Oost-Vlaanderen