Drugslabo ontdekt in Maasmechelen

Parquet du Procureur du Roi Limbourg

Naar aanleiding van een gerechtelijk onderzoek met betrekking tot de productie van synthetische drugs vond er op maandag 27/02/2023 een gecoördineerde actie plaats. De FGP Limburg heeft die dag huiszoekingen op 4 adressen in Maasmechelen verricht. Bij deze actie werd een MDMA-drugslabo aangetroffen in een leegstaande woning. In dat pand stonden ook een groot aantal waterstofgasflessen en een enorme hoeveelheid bidons met afval afkomstig van het productieproces.  In de woning van één van de verdachten werd meer dan 500 kg MDMA-kristallen, het afgewerkt product voortkomend uit dat labo, aangetroffen.   Er werden eveneens wapens (o.a een boksijzer, een pistool, een wapenstok, ...) en ca. 80.000 euro aan cash geld in beslag genomen.

Er werden 3 mannen en 1 vrouw, allen woonachtig in Maasmechelen, gearresteerd.  Zij werden allen voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hen onder aanhoudingsmandaat heeft geplaatst. 

Voor de ontmanteling en opruiming van het labo kon de FGP rekenen op de bijstand van het CRU, een gespecialiseerde dienst van de Federale Politie, en de civiele bescherming.

Parquet du Procureur du Roi Limbourg

Autres Article