Persbericht

Op 2 januari werd omstreeks 17u30 een dame in Anderlecht van de weg gereden. De dame, een vrouw geboren in 1944, was te voet onderweg langsheen de Sylvain Dupuislaan toen ze werd aangereden door een bestuurder van een zwarte Mercedes. Verschillende getuigen zagen hoe de vrouw van het voetpad werd gemaaid en hoe de bestuurder de vlucht nam.

Er zijn eveneens camerabeelden beschikbaar van het ongeval met vluchtmisdrijf. Hierop kan men vaststellen dat het inderdaad om een zwarte Mercedes gaat en dat de bestuurder de vlucht genomen heeft via de Itterbeekstraat in de richting van de Brusselse ring. Op dit moment wordt er nagegaan of de nummerplaat van het voertuig kan worden afgeleid uit de camerabeelden.

De recherche van de lokale politie Brussel ZUID zet het onderzoek naar de dader verder. Uiteraard kan al wie getuige was van het ongeval of andere nuttige inlichtingen heeft voor de speurders contact opnemen met de lokale politie.

Voor wat de strafbepalingen betreft, is artikel 33 §2 van het KB van 16/03/1968 van toepassing. Zonder rekening te houden met eventuele verzwarende omstandigheden (jonge bestuurder, antecedenten etc) , staat er op “vluchtmisdrijf met gekwetsten” een gevangenisstraf van 15 dagen tot 2 jaar en/of een geldboete van 400 € tot 5000 € en/of een verval van het recht tot sturen van 3 maanden tot 5 jaar of definitief verval. 

Ine VAN WYMERSCH - Woordvoerder