Persbericht

Op maandag 24 augustus kort voor 4u30, stelde de politie van Brussel-Hoofdstad vast dat twee personen de inhoud van een parkeerautomaat op de Keizerslaan in Brussel hebben ontvreemd.

Een politiepatrouille kwam ter plaatse en trof de verdachten aan op het kruispunt tussen Kantersteen en de Kunstberg. Toen de politie aanstalten maakte om het voertuig te controleren, reed dit op één van de politie-inspecteurs in. Deze laatste vuurde twee schoten in de richting van het voertuig, zonder de inzittenden te verwonden. Het voertuig van de verdachten nam vervolgens de vlucht en botste daarbij op de politiewagen.

De verdachten lieten hun voertuig kort nadien achter in de Taborastraat en namen de vlucht te voet, de ene in de richting van de Beurs, en de andere, drager van een plastic zak gevuld met de gestolen muntstukken, in de richting van de Kiekenmarkt. In deze straat brak de zak, waardoor muntstukken op de grond werden verspreid en opgeraapt door passanten. De verdachte vervolgde zijn weg en kon niet worden aangehouden.

Het parket van Brussel werd van deze feiten in kennis gesteld. Twee dossiers werden geopend, één betreffende de gewapende weerspannigheid en één betreffende de schoten.

Een gerechtelijke perimeter werd ingesteld op de plaats van de schoten, een ballistisch deskundige werd gevorderd en het labo van de federale politie kwam ter plaatse. Getuigen werden verhoord en het voertuig en dienstwapen waarmee de schoten werd gevuurd, werden in beslag genomen voor verder onderzoek.

De precieze buit is niet gekend.

Het onderzoek loopt teneinde de daders te vatten.

Jennifer VANDERPUTTEN - Woordvoerder