Persbericht

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Op woensdag 15/04/2015 omstreeks 18u25 werd de lokale politiezone Brussel-West opgeroepen voor een gewapende overval op die aan de gang zou zijn in een supermarkt AD Delhaize, in Jette.

Volgens de beschikbare informatie zou een persoon de kassierster bedreigd hebben met een vuurwapen. Hij zou de inhoud van de kassa gestolen hebben en dan te voet de vlucht hebben genomen.

De beschrijving van de verdachte werd onmiddellijk verspreid naar alle beschikbare politiepatrouilles op het terrein. De buurt werd uitgekamd en overgevlogen door de helikopter van de Federale politie. Om 18u38 werd de verdachte aangehouden door een politiepatrouille.

De verdachte (R.C., geboren in 1995, bekend voor andere feiten) werd van zijn vrijheid beroofd en ter beschikking van het parket van de procureur des Konings te Brussel gesteld. Hij heeft de feiten erkend en aangewezen waar hij zijn vuurwapen verborgen had. De buit werd in zijn rugzak teruggevonden en teruggegeven aan het winkel. Er geraakte niemand gewond bij de feiten.

R.C. zal in de loop van de dag verhoord worden.

Ine VAN WYMERSCH - Woordvoerder

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Ander Persberichten