Persbericht

Hallepoort: een politievoertuig heeft een voertuig gecontroleerd dat door het rood licht reed ter hoogte van de Hallepoort op het grondgebied van de gemeente Sint-Gillis. Bij controle van dit voertuig hebben de politiemensen gezien dat er zich twee gasflessen in het voertuig bevonden.

Gelet op het feit dat de bestuurder gekend was bij het gerecht en dat het onduidelijk is waarvoor die gasflessen bestemd waren, heeft men geen enkel risico genomen. De politie heeft een perimeter ingesteld en de ontmijningsdienst van het leger ter plaatse gevraagd.

De bestuurder van het voertuig is van zijn vrijheid beroofd en wordt op dit moment ondervraagd.

Op dit moment wordt de zaak ernstig genomen en is er een onderzoek gestart om de bestemming van de gasflessen na te gaan en de bedoelingen van de bestuurder in kaart te brengen.

Het is absoluut voorbarig om te bevestigen dat de bestuurder criminele bedoelingen heeft of zou gehad hebben. Alle speculaties in die zin zijn voorbarig. We kunnen, om evidente redenen die te maken hebben met het onderzoek op dit moment geen informatie geven over de identiteit of de achtergrond van de man die gearresteerd werd.

De woordvoerders van het parket: Denis Goeman en Ine Van Wymersch zijn beschikbaar op het parket voor eventuele quotes.

Een “update” is niet te verwachten voor 21uur.

Indien het onderzoek het toelaat zullen we na 21u  een nieuw persbericht de wereld insturen.

Ine VAN WYMERSCH, Denis GOEMAN - Woordvoerder