Persbericht

Op zondag 26.09.2016 omstreeks 21.40 u werd de lokale politie van Brussel-West opgeroepen wegens schoten aan het kruispunt van  de Ninoofsesteenweg en de Verheydenstraat in Sint-Jans-Molenbeek.

Volgens de eerste beschikbare informatie zouden twee mannen op een scooter een voertuig hebben benaderd dat voor een rood licht stond. De passagier op de scooter zou meerdere keren hebben geschoten op de bestuurder van het voertuig. De scooter is daarna gevlucht langs de Ninoofsesteenweg in de richting van de ring.

Ter hoogte van het kruispunt van de Ninoofsesteenweg en de Dilbeekstraat in Anderlecht veroorzaakte de scooter een ongeval met een voertuig. De twee mannen probeerden vervolgens een carjacking uit te voeren en bedreigden hierbij de bestuurster van een voertuig met hun wapen. Twee andere mannen kwamen ondertussen ter plaatse aan met een auto. De verdachten zijn in dit voertuig gestapt en zijn gevlucht in de richting van de ring.

Het slachtoffer (D.L., een man van 35 jaar, gekend bij het gerecht) is overleden. Er werden meerdere hulzen gevonden.

Het parket van Brussel en een onderzoeksrechter zijn ter plaatse gegaan. Er werden meerdere onderzoeksopdrachten gevorderd, waaronder het instellen van een veiligheidsperimeter en de afstapping van een ballistisch deskundige. 

De daders worden momenteel actief gezocht. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd wegens moord.

Pierre GEERINCKX - Woordvoerder