Persbericht

Op vrijdag 22/04/2016 omstreeks 20u30 werd de lokale politie van Brussel HOOFDSTAD Elsene ingeschakeld wegens een persoon die messteken kreeg toegediend in de Voldersstraat in Brussel.

Ter plaatse vond de politie een man (H., geboren in 1996) die gewond was aan zijn been en aan de borst. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij bevindt zich niet in levensgevaar. Aanwezigen hielden een persoon vast die zich volgens verschillende getuigen in het gezelschap van de dader van de messteken zou hebben bevonden. H.G.J. (geboren in 1985, reeds gekend wegens andere feiten) werd van zijn vrijheid beroofd en vervolgens na zijn verhoor vrijgelaten.

Volgens de eerste vaststellingen zou H. langs achter aangevallen zijn terwijl hij op straat wandelde, waarna hij zich verscholen zou hebben in een winkel. De dader van de messteken zou gevlucht zijn.

Het parket van de procureur des Konings werd op de hoogte gebracht van de feiten. Een veiligheidsperimeter werd ingesteld, getuigen werden verhoord en verschillende onderzoeksopdrachten werden gevorderd.

Er werd een onderzoek gestart om de identiteit van de dader te achterhalen.

Gilles DEJEMEPPE - Woordvoerder