Persbericht - Berlare - verkeersagressie

Gisterenmorgen 2 augustus 2018 omstreeks 8u vond een geval van zware verkeersagressie plaats in de Brugstraat in Berlare.

Een autobestuurder negeerde het rode verkeerslicht ter hoogte van de wegwerkzaamheden. Toen arbeiders de bestuurder attent wilden maken op zijn rijgedrag werden de bestuurder en diens passagier verbaal agressief tegenover de arbeiders. Hierop reed de autobestuurder één van de arbeiders aan. Na de aanrijding namen de bestuurder en diens inzittende de vlucht.

De arbeider, een  46-jarige man uit Beveren, raakte door de aanrijding gewond met een arbeidsongeschiktheid van 8 dagen tot gevolg.

De autobestuurder, een 22-jarige man met de Servische nationaliteit uit Aalst, en diens inzittende, een 47-jarige man met de ex-Joegoslavische nationaliteit uit Aalst, werden door de politie actief opgespoord en konden gisterennamiddag gearresteerd worden. Beide verdachten zijn geen onbekenden voor politie en parket.

Ze worden in de loop van de dag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het parket vraagt hun aanhouding wegens poging doodslag.

Caroline Jonckers, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen