Persbericht - Duffel - Verdachte opgepakt voor vechtpartij op fuif

De onderzoeksrechter in Mechelen heeft vandaag een 20-jarige man uit Hove vrijgelaten onder voorwaarden na een vechtpartij tijdens een fuif in Duffel afgelopen weekeinde.

In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 juni 2019 vond aan de Spoorweglaan in Duffel de Openlucht TD, georganiseerd door studentenclub Mereta, plaats. Omstreeks 3.40 uur, wanneer de muziek al uit stond en iedereen de fuif begon te verlaten, ontstond er een discussie tussen twee twintigers.

Een 20-jarige man uit Hove verkocht een 23-jarige man uit Duffel een stevige vuistslag. Door die klap viel het slachtoffer op de grond en verloor hij zelfs het bewustzijn.  Het onderzoek naar de aanleiding en de vechtpartij zelf zullen verder onderzocht worden.

 Het slachtoffer liep ernstige verwondingen op en ligt momenteel nog steeds in het ziekenhuis. 

Met de hulp van getuigenissen van aanwezige jongeren die eveneens aanwezig waren, kon de lokale politie BoDuKaP de verdachte snel identificeren en arresteren. De 20-jarige heeft een uitgebreide verklaring afgelegd tijdens zijn verleiding bij de onderzoeksrechter. De twintiger is vrijgelaten, maar hij moet zich aan enkele strenge voorwaarden.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen