Persbericht - Kasterlee - Onderzoek naar moordpoging en mogelijke zelfmoord

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Er lopen twee gerechtelijke onderzoeken naar een moordpoging en een mogelijke zelfmoord woensdagnamiddag in Lichtaart (Kasterlee).

 

Een 74-jarige bewoner werd woensdag rond 13.45 uur aangetroffen op een servitudeweg naast zijn woning in Lichtaart door een passant. Het slachtoffer had een landhak in het hoofd. De hulpdiensten brachten het slachtoffer in kritieke toestand overgebracht naar het Sint-Elisabethziekenhuis in Turnhout. Zijn toestand is nog steeds zeer ernstig.

Volgens de wijkagent had de bewoner al geruime tijd een twist met zijn buurman. Tijdens de daaropvolgende huiszoeking werd die buurman, een man van 57 jaar, dood aangetroffen. Op dit moment zijn er aanwijzingen dat de man zichzelf van het leven heeft beroofd, nadat hij zijn buurman had aangevallen. Het verdere onderzoek zal daar duidelijkheid over moeten scheppen.

Er is een voorgeschiedenis van een twist tussen de twee alleenstaande mannen, waarbij ook een opsporingsonderzoek loopt. De wijkagent heeft recent bemiddeld tussen de twee mannen. De aanleiding zal ook verder onderzocht worden.

Parket Antwerpen (afdeling Turnhout) heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor poging tot moord op de 74-jarige man en voor onopzettelijke doding van de 57-jarige man. De onderzoeksrechter, het parket, de wetsdokter en het labo zijn woensdagavond ter plaatse afgestapt. Het verdere onderzoek wordt gevoerd door PZ Turnhout onder leiding van de onderzoeksrechter.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten