Persbericht - Lievegem - schietincident/poging moord

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Zondagnamiddag 13/10/2019 omstreeks 18u15 vond een schietincident plaats in Lievegem in Vellare en later ook in de Centrumstraat.

De politie kreeg bericht dat een schot zou afgevuurd zijn op een woning. Een raam werd door een projectiel doorboord. In de woning was een man aanwezig, doch deze werd niet gewond.

Kort nadien werd in de Centrumstraat een voertuig onder vuur genomen vanuit een ander voertuig. De ruit van het passagiersportier werd door een projectiel verbrijzeld. De passagier van het beschoten voertuig, een 74-jarige vrouw, werd gewond. Ze kreeg een projectiel in haar arm maar verkeert niet in levensgevaar.

De slachtoffers zijn resp. de vader en de moeder van een 52-jarige vrouw uit Lievegem. Deze vrouw zat aan het stuur van het beschoten voertuig, maar werd niet gewond.

Uit het onderzoek kwam vrij snel een verdachte in beeld, nl de 48-jarige ex-vriend van de 52-jarige vrouw, dochter van het koppel.

Zondagavond omstreeks middernacht werd de verdachte opgepakt in zijn woning in Wichelen (Serskamp).

De man werd verhoord en is op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Hij werd aangehouden wegens poging moord en verboden wapendracht.

An Schoonjans, persmagistraat parket Oost-Vlaanderen

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Ander Persberichten