Persbericht - Wilrijk - Twee Nederlanders aangehouden na verijdelde aanslag op Boomsesteenweg

De onderzoeksrechter heeft de twee Nederlandse mannen die vannacht werden gearresteerd op de Boomsesteenweg aangehouden voor poging brandstichting van een bewoond pand bij nacht, inbreuk wapenwet en deelname aan een criminele organisatie.

PZ Antwerpen kon vannacht twee verdachten arresteren die mogelijks een aanslag wouden plegen op een woning op de Boomsesteenweg in Wilrijk. Op camerabeelden werd een verdachte situatie opgemerkt. PZ Antwerpen ging rond 5 uur ter plaatse en kon een 25-jarige Nederlander die zich verdacht gedroeg arresteren. Ook de 20-jarige bestuurder van de verdachte wagen werd opgepakt. Er werd ook een spandoek, een bus white spirit en een vuurwapen teruggevonden.

Het parket van Antwerpen vorderde een onderzoeksrechter, die besliste om de twee verdachten aan te houden op verdenking van poging brandstichting van een bewoond pand bij nacht, inbreuk wapenwet en deelname aan een criminele organisatie. Het duo verschijnt dinsdag voor de raadkamer. Het onderzoek wordt verdergezet door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Antwerpen.

Er loopt ook een gerechtelijk onderzoek naar een ontvoering op de Boomsesteenweg in Wilrijk. De feiten dateren van 18 januari 2023. Een mogelijke link met andere (druggerelateerde) geweldsdelicten wordt onderzocht.