Persbericht - Wilrijk/Kontich - Onderzoek naar gijzeling veertiger

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen en parket Antwerpen zijn dringend op zoek naar de 49-jarige Mohamed Azzaoui uit Wilrijk. In deze fase van het gerechtelijk onderzoek gaan de speurders er vanuit dat de veertiger al meer dan een week tegen zijn wil wordt vastgehouden op een onbekende plaats door het criminele milieu.

 

De 49-jarige Mohamed Azzaoui had op woensdag 22 februari 's avonds afgesproken op de snelwegparking Waarloos langs de E19 richting Antwerpen. Op camerabeelden is de man in de shop te zien (zie foto 1). Daar lijkt hij even te wachten, maar uiteindelijk gaat hij terug naar buiten en wordt hij om 20.49 uur op de parking door meerdere verdachten, gemaskerd met bivakmutsen, in een zwarte VW Golf, type R32 (zie foto 2), gesleurd. De VW Golf rijdt onmiddellijk weg in de richting van Antwerpen, waarop getuigen meteen de politie hebben verwittigd. Er werd ook snel een onderzoek geopend.

Op ANPR-beelden werd VW Golf diezelfde avond gespot aan het rondpunt van Wommelgem, waarna het de Autolei neemt richting Borsbeek. Mogelijk is het slachtoffer die avond naar een locatie gebracht tussen de Autolei en de Herentalsebaan. De onderzoeksrechter vraagt dat mensen die op 22 februari tussen 20.45 uur en 23 uur de VW Golf daar of in de buurt hebben gezien om dat te melden. Ook of er in de nacht van 22 op 23 februari 2023 in de omgeving van de rotonde andere verdachte zaken zijn opgevallen. Het is mogelijk dat het slachtoffer daarna naar een andere locatie werd gebracht die op dit moment nog onbekend is.

Er bestaat mogelijk een acute gevaarsituatie. Neem zelf geen initiatief, maar contacteer zo snel mogelijk de politie op onderstaande gegevens.

Er circuleren beelden, waarop het slachtoffer te zien is. Hij is bijna naakt en zit geboeid op een stoel. Het filmpje is waarschijnlijk kort na de feiten gemaakt en verspreid. Mogelijk gaan er nog andere gelijkaardige beelden rond.

Het motief of de aanleiding van de gijzeling is op dit moment nog onduidelijk.

De gehuurde VW Golf werd eerder deze week in beslag genomen in de buurt van de Brusselse firma die de wagen had verhuurd. Er loopt een sporenonderzoek op de auto, maar het voertuig werd intussen ook door andere mensen gebruikt.

Heeft u meer informatie over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier of via het gratis nummer 0800/30.300. Voor getuigenissen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te vormen.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

 

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten