Persbericht

Op 21/06/2015 rond 16u40 is een politiepatrouille van Brussel Hoofdstad Elsene moeten tussen komen in een vechtpartij tussen meerdere daklozen op een terrein gelegen nabij het Centraal station teneinde deze van elkaar te scheiden.

Een man, J.V. geboren in 1985, werd door het toebrengen van messteken aan het hoofd gewond. Hij werd, voor verzorging, naar het ziekenhuis overgebracht. Meneer is niet in levensgevaar. De mogelijke dader van deze feiten, E.V. (geboren in 1968) is kunnen vluchten maar werd nadien wel ingerekend.

Volgens verschillende getuigenissen zou J.V meerdere personen hebben lastig gevallen op de plaats der feiten en zou hij slagen hebben toegebracht aan E.V. Deze laatste heeft hierop gereageerd door hem messteken toe te brengen en is nadien weggevlucht.

Het parket werd hiervan ingelicht en heeft een veiligheidsperimeter ingesteld. Het labo van de federale politie is ter plaatse afgestapt en werden de nodige onderzoeksdaden ingesteld

J.V. werd van zijn vrijheid beroofd en ter beschikking gesteld van de procureur des Konings. Het parket heeft de onderzoeksrechter gevorderd. Het onderzoek is lopende

Jennifer VANDERPUTTEN  - Woordvoerder