Persbericht

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

 

Op 29 mei 2015 werd een dame, geboren in 1960, het slachtoffer van een halskettingdiefstal. De feiten vonden plaats rond 16u in de buurt van het Zuidstation (kruispunt Barrastraat, E. Blérotstraat).

5 jongeren kwamen de dame tegemoet gestapt, eens ze tot op haar hoogte genaderd waren, probeerde één van hen de drie halskettingen van rond de hals van het slachtoffer af te rukken. Eén halsketting werd gestolen, een tweede werd stuk teruggevonden en een derde bleef om de hals van het slachtoffer. Eens de diefstal gepleegd was, liepen de jongeren weg in verschillende richtingen. Het slachtoffer geraakte niet gewond en liep meteen naar het politiecommissariaat in het zuidstation. Er werd één getuige gehoord. Kort na de feiten werden twee jongeren opgepakt, en later formeel herkend door het slachtoffer als deel uitmakend van het groepjes.

De verdachten ontkennen de feiten en een huiszoeking die ben hen thuis werd uitgevoerd is negatief. Een van de verdachten, A.I. °1995 werd een tweede keer opgepakt in evenveel dagen als mededader van gelijkaardige feiten. Samen met zijn kompaan B.M. °1996 werden ter beschikking gesteld van de Procureur des Konings van het parket van Brussel. Het onderzoek wordt verdergezet met het oog op de identificatie van de andere daders.

Voor uw persoonlijke informatie: BR.11.FC.004964/15

Ine Van Wymersch - Woordvoerder

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Ander Persberichten