Persbericht

Op vrijdag 06.05.2016 omstreeks 19.30 uur werd de lokale politie van Brussel HOOFDSTAD Elsene ingeschakeld wegens een persoon die overleden is in een gebouw in de Meiseselaan in Laken. Deze persoon behoorde tot de Ambassade van de Centraal-Afrikaanse Republiek. Het betreft een woning of loge van het personeel van de ambassade.

Ter plaatse trof men een bewusteloze en een overleden persoon aan in een kamer. Volgens de eerste vaststellingen zouden ze het slachtoffer zijn geworden van een CO-vergiftiging. De bewusteloze persoon werd naar het ziekenhuis gebracht om er verzorgd te worden en verkeert niet meer in levensgevaar. De oorzaak van het overleden van het tweede slachtoffer is tot nu toe nog niet duidelijk.

Het parket van de procureur des Konings van Brussel werd op de hoogte gebracht van de feiten. Een branddeskundige, een wetsdokter en het wetenschappelijk laboratorium van de federale politie zijn ter plaatse gegaan. Er werden eveneens verschillende onderzoeksopdrachten uitgevoerd. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd wegens opzettelijke brandstichting.

Er loopt momenteel een onderzoek om de oorzaak van de feiten te achterhalen.

Pierre GEERINCKX - Woordvoerder