Persbericht

Op maandag 09.05.2016 omstreeks 20.10 uur werd de lokale politie van Brussel-Zuid ingeschakeld wegens een vechtpartij tussen vier personen op de Mensenrechtenlaan in Anderlecht. Twee personen raakten gewond. Twee andere personen bevinden zich in een woning.

Volgens de eerste vaststellingen van het onderzoek zou er om tot nog toe onbekende reden tussen vier personen een ruzie hebben plaatsgevonden op de openbare weg. Tijdens deze ruzie zouden ze elkaar slagen hebben toegediend.

Het parket van de procureur des Konings van Brussel werd ingelicht over de feiten. Er werden verschillende onderzoeksopdrachten gevorderd, waaronder het instellen van een gerechtelijke uitsluitingszone en het ter plaatse laten komen van het wetenschappelijk laboratorium van de federale politie.

De vier hoofdpersonen werden naar het ziekenhuis gebracht om verzorgd te worden. Ze verkeren niet in levensgevaar. Ze werden van hun vrijheid beroofd, alsook de gezellin van een onder hen die tussenbeide zou zijn gekomen en eveneens steken zou hebben toegediend om de vechtpartij te stoppen.

Er loopt momenteel een onderzoek om de omstandigheden van de feiten te achterhalen.

Rym KECHICHE - Woordvoerder