Persbericht - Antidrugsoperatie Peterbos

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Naar aanleiding van verschillende vragen van verschillende media kan het parket van Brussel de onderstaande informatie bevestigen:

In het kader van het gerechtelijk onderzoek betreffende feiten van verkoop van verdovende middelen, in vereniging, heeft een tweede golf van huiszoekingen plaatsgehad.

Afgelopen dinsdag 14 december 2021 ‘s ochtends heeft de lokale politie van de zone Zuid in samenwerking met verschillende Brusselse politiezones in totaal elf nieuwe huiszoekingen verricht (waarvan vier versterkt met ondersteuning van speciale eenheden). 

Die vonden hoofdzakelijk plaats op het grondgebied van de gemeente Anderlecht (drie), maar ook op het grondgebied van andere Brusselse gemeenten (Brussel - twee -, Sint-Gillis, Vorst, Schaarbeek en Sint-Jans-Molenbeek), en op het grondgebied van de gemeente Asse en Soignies. 

Bij de operatie konden 1,550 kilo cannabis en een geldsom van zo’n 15.000 euro in beslag worden genomen. 

In totaal werden negen personen van hun vrijheid beroofd. Twee van hen werden vrijgelaten na verhoor door de politiediensten, terwijl de zeven anderen ter beschikking werden gesteld van de onderzoeksrechter.
Vier van hen werden in verdenking gesteld wegens verkoop van verdovende middelen, in vereniging, en onder aanhoudingsbevel geplaatst door de onderzoeksrechter op 14 december 2021. De drie andere inverdenkinggestelden die van hun vrijheid werden beroofd, moeten nog verhoord worden. 

Na afloop van die twee golven van huiszoekingen worden momenteel zeventien personen in voorlopige hechtenis gehouden in het kader van dit dossier. 

In het belang van het onderzoek geeft het parket geen verdere commentaar.

Martin François
Substituut-procureur des Konings – woordvoerder

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Ander Persberichten