Persbericht - Antwerpen - 20-jarige Nederlander aangehouden voor betrokkenheid bij twee aanslagen in drugsmilieu

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De raadkamer in Antwerpen heeft vandaag de aanhouding van een 20-jarige Nederlander bevestigd. Hij is aangehouden in twee gerechtelijke onderzoeken naar drugsgerelateerd geweld.

 

Op 16 augustus 2022 werd er 's avonds aangebeld aan een woning aan de Lageweg in Hoboken. Wanneer de 27-jarige bewoner de deur opende, werd hij in het dijbeen geschoten. De twee verdachten vluchtten meteen weg. Het slachtoffer kon naar de buren lopen, waar hij in elkaar zakte. De hulpdiensten voerden de twintiger in kritieke toestand naar het ziekenhuis.

 

Op 15 november 2022 werd er geschoten op een appartementsgebouw aan de Sint-Bavostraat in Wilrijk en werd er ook een explosief aan de voordeur tot ontploffing gebracht.

 

Het parket Antwerpen vorderde voor beide feiten de onderzoeksrechter. De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen voerde het onderzoek en daarbij kwam een 20-jarige Nederlander nadrukkelijk in beeld. Hij kon begin dit jaar in Nederland gearresteerd worden. Eind vorige week werd hij door de Nederlandse autoriteiten overgeleverd aan ons land.

De gerechtelijke onderzoeken worden onverminderd verdergezet.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten