Persbericht - Antwerpen - Douanier aangehouden

Een 36-jarige douanier verschijnt morgen voor de raadkamer in Antwerpen. Hij werd eerder deze week aangehouden in een gerechtelijk onderzoek van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen.

De douaneambtenaar uit Brecht werd zelf het voorwerp van een gerechtelijk onderzoek naar de invoer van verdovende middelen via de haven van Antwerpen. In zijn functie als douaneambtenaar was de dertiger bevoegd voor het selecteren van containers voor controle. Bij controle van zijn opzoekingen kwamen containers in beeld die tekenen tonen van vermoedelijk geslaagde uithalingen. In verschillende containers werd ook cocaïne aangetroffen. Er zijn ook opzoekwerken naar voren gekomen buiten de werkuren en in het weekend.

Dinsdagochtend heeft FGP Antwerpen de man gearresteerd. De onderzoeksrechter plaatste hem na verhoor onder aanhoudingsmandaat. De raadkamer buigt zich vrijdag over de verdere aanhouding.

De feiten zijn gekwalificeerd als (mede)daderschap invoer en handel verdovende middelen in vereniging en deelname aan een criminele organisatie.

Het gerechtelijk onderzoek loopt verder.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen