Persbericht- Antwerpen - Onderzoek geopend naar kraak in bank

Het parket Antwerpen is een onderzoek gestart na de zware diefstal in een filiaal van BNP Paribas Fortis aan de Belgiëlei in Antwerpen.

Zondagnamiddag om 13.44 uur heeft een veiligheidsfirma van de bewuste bank de politie gebeld voor een inbraakmelding in de kluizenzaal van het bankkantoor. De politie stelde ter plaatse met de firma vast dat de kluizenzaal langs buiten nog gesloten was, maar dat het alarm wel afging. Via medewerkers van de bank kon de kluizenzaal worden geopend en is er een gat in de vloer aangetroffen.

Uit de verdere vaststellingen blijkt dat het gegraven gat een tunnel is die uitkomt in de riolering onder de Belgiëlei. Het Snelle Respons Team (SRT) van PZ Antwerpen deed een nazicht in de tunnel. De SRT’ers hebben in de rioleringen dan een tweede tunnel ontdekt die in de kelder van een gebouw aan de Nerviërsstraat uitkwam. Er konden voorlopig geen verdachten worden aangetroffen. Het labo van de federale politie heeft tot diep in de nacht een uitgebreid onderzoek in de bank, de tunnels, de rioleringen en het huis gedaan.

De omvang van de buit wordt verder onderzocht en daar kan op dit moment niet meer informatie over gegeven worden. De federale gerechtelijke politie voert het verdere onderzoek onder leiding van het parket.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen