Persbericht - Antwerpen - Raadkamer bevestigt aanhouding van verdachte zuurgooier

De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding van een 21-jarige man bevestigd. Hij wordt verdacht van poging doodslag en diefstal met geweld.

Op zaterdag 1 oktober raakte een 32-jarige man zwaargewond in het aangezicht nadat een andere man ammoniak naar hem had gegooid. Het incident vond plaats in de Lange Zavelstraat in Antwerpen. De twee mannen, beiden van Marokkaanse nationaliteit, kenden elkaar van in opvangcentrum de Biekorf. De man zou het slachtoffer bestolen hebben en aangevallen hebben met een fles ammoniak na een uit de hand gelopen discussie. Toen het slachtoffer op de grond lag, werd hij nog op het hoofd gestampt.

PZ Antwerpen startte een onderzoek, waarbij onder meer camerabeelden van het incident onderzocht werden. Een patrouille kon de 21-jarige man zaterdagnamiddag op straat aantreffen en arresteren.

De 21-jarige verdachte werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die besliste hem aan te houden op verdenking van poging doodslag en diefstal met geweld. De man verscheen vandaag voor de raadkamer in Antwerpen. Zijn aanhouding werd bevestigd.

Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet.