Persbericht - Antwerpen - Update in onderzoek naar helikopterkaping

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen heeft zaterdagavond vier arrestaties verricht in het gerechtelijk onderzoek naar de kaping van een helikopter en een ontsnappingspoging uit de gevangenis. De onderzoeksrechter beslist in de loop van de dag over hun aanhouding.

 

Zoals eerder al gezegd hadden drie verdachten vorige vrijdag om 14.30 uur een afspraak voor een helikoptervlucht boven Brussel. Alles verliep in eerste instantie volgens plan. Op een bepaald moment, toen de helikopter boven het justitiepaleis van Brussel vloog, haalden de passagiers handvuurwapens boven. De piloot, een vrouw van 36, werd bedreigd en gedwongen richting de vrouwenafdeling van de gevangenis van Vorst te vliegen. De pilote weigerde en er ontstond een schermutseling in de helikopter. De helikopter cirkelde enkele keren boven de gevangenis. Omdat de helikopter niet kon landen op de binnenplaats van de gevangenis, werd koers gezet naar Vlaams-Brabant. In de buurt van een carpoolparking aan N80 landde de helikopter op een veld en zijn de drie verdachten gevlucht.

Onder begeleiding van de luchtsteun van de Federale Politie kon de helikopter veilig landen op Melsbroek. De pilote werd er opgevangen door de politie en ze krijg bijstand van de dienst slachtofferzorg.

De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen voerde het onderzoek om de verdachten actief op te sporen. De doorbraak in het onderzoek kwam gisterenavond laat. De hoofdverdachte, een man van 24 uit Tongeren, kon gearresteerd worden met de bijstand van de speciale eenheden van de Federale Politie in de buurt van Brussel. Hij was in het gezelschap van zijn 50-jarige adoptievader. Niet veel later konden ook de twee medeverdachten van hun vrijheid beroofd worden in Limburg. Het gaat om een man van 18 uit Bilzen en om een man van 22 uit Lanaken.

Intussen is er meer duidelijkheid over het motief. De hoofdverdachte had het plan opgevat om zijn vrouw te bevrijden.

De vier verdachten zullen in de loop van de dag voor de onderzoeksrechter in Antwerpen verschijnen voor diefstal met geweld in bende met wapenvertoon, deelname aan criminele organisatie, wederrechtelijke vrijheidsberoving en poging ontvluchting. Die zal beslissen over hun aanhouding.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen 

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten