Persbericht - Antwerpen - Vijf nieuwe arrestaties voor geweldsdelicten in drugsmilieu

In een gerechtelijk onderzoek in de kader van geweldsincidenten in het drugsmilieu zijn vandaag vijf mannen opgepakt.

In december 2017 ontstond onrust in het drugsmilieu, omdat een deel van een partij cocaïne verdwenen zou zijn. Tussen 13 december 2017 en 1 januari 2018 resulteerde dat in een aantal incidenten: een ontvoering van enkele uren van een 30-jarige man in Maasmechelen, het gooien van een granaat naar een woning in Lanklaar en het beschieten van een woning in Dilsen-Stokkem.

Het onderzoek wordt geleid door de onderzoeksrechter in Antwerpen, onder meer omdat de geweldsincidenten gelinkt zijn aan een partij cocaïne in de haven van Antwerpen.

Vandaag zijn er op 25 plaatsen huiszoekingen uitgevoerd door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen die nauw hebben samengewerkt met FGP Limburg en met de lokale politiezones CARMA, LAMA en Maasland. Dat gebeurde op plaatsen in Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Bree, Maaseik, Antwerpen, Berchem, Brasschaat, Deurne en Brecht.

Vijf mannen van 30, 34, 43, 43 en 46, allen woonachtig in Limburg, zijn gearresteerd. Ze zullen worden verhoord en voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter.

Het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter door FGP Antwerpen wordt verdergezet.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen