Persbericht - Antwerpen - Zes aanhoudingen in nieuw Sky-onderzoek

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen heeft vanochtend tijdens een nieuwe tussenkomst in een Sky-dossier 6 arrestaties uitgevoerd in een lopend gerechtelijk onderzoek.

 

Tijdens een gerechtelijk onderzoek naar een mogelijke dienstverlenende criminele organisatie die ervan verdacht wordt bewust geëncrypteerde telefoontoestellen te verschaffen aan het crimineel milieu, zijn specialisten van politie erin geslaagd om de geëncrypteerde berichten van Sky ECC te kraken. Die data leveren elementen op in lopende dossiers, maar er komen ook nieuwe strafbare feiten aan het licht.

 

Een 42-jarige man uit Borgerhout zou een centrale rol spelen in een crimineel netwerk. Bij de invoer van partijen cocaïne zou hij samenwerken met Nederlandse organisaties en zou hij de uithalingen va grote partijen cocaïne regelen. De veertiger zou deels betaald worden met pakken cocaïne die hij via zijn contacten verder zou verkocht hebben. In de loop van het onderzoek konden de speurders 10 uithalingen aan deze organisatie linken. Het gaat om een invoer van minstens 3,6 ton cocaïne tussen november 2019 en juli 2020.

 

In totaal werden vandaag 11 huiszoekingen uitgevoerd in Antwerpen, Borgerhout, Hoboken, Lede en Stabroek en op een aantal locaties die mogelijk dienden als tijdelijke opslagplaats. Zes mannen tussen 34 en 46 werden gearresteerd. Tijdens de huiszoekingen konden de speurders onder meer 50.000 euro cash, telefoontoestellen en luxegoederen in beslag nemen. De onderzoeksrechter heeft na de voorleidingen beslist om zes mensen onder aanhoudingsmandaat te plaatsen.

 

Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen