Persbericht - Arendonk - Koppel opgepakt voor poging doodslag

Het parket Antwerpen (afdeling Turnhout) heeft een gerechtelijk onderzoek geopend naar feiten van zwaar geweld die zich woensdagavond hebben afgespeeld in het centrum van Arendonk.

 

Verschillende getuigen merkten woensdagavond, rond 20.45 uur, een man op in het centrum van Arendonk die in paniek was en vertelde dat hij achtervolgd werd. In De Daries stapte een auto vlak voor hem. De mannelijke passagier man stapte uit en sloeg het slachtoffer verschillende keren met vermoedelijk een houten paal op het hoofd. Daarna reed de auto weg. Het slachtoffer, een 24-jarige Syriër, liep een zware hoofdwonde op. De hulpdiensten brachten hem naar het ziekenhuis in Turnhout. Intussen is hij daar ontslagen.

De politie kon woensdagavond de 54-jarige eigenares van de auto arresteren. In de loop van donderdag is haar 47-jarige vriend uit Oud-Turnhout, en vermoedelijk de passagier, opgepakt. De vrouw is donderdag aangehouden, de man verschijnt vandaag voor de onderzoeksrechter. De feiten zijn op dit ogenblik gekwalificeerd als poging doodslag en opzettelijke slagen en verwondingen.

Als medewerkster van het open asielcentrum in Arendonk kenden de vrouw en het slachtoffer elkaar. Vorige week heeft de 54-jarige een klacht ingediend tegen het slachtoffer wegens ernstige bedreigingen.

Het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter wordt verdergezet.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen