Persbericht - Arendonk - Oplichters met opvallende wisseltruc gevat

De onderzoeksrechter in Turnhout heeft afgelopen weekend twee Nederlanders van 45 en 49 jaar gearresteerd. Ze zouden een reeks feiten van oplichting hebben gepleegd in filialen van warenhuisketen Aldi.

 

De twee mannen wilden op vrijdagmiddag 22 november in een filiaal van Aldi in Ravels een steelstofzuiger wisselen. Ze hadden die net gekocht, maar ze zagen af van de aankoop en wilden hun centen terug, maar het kassaticket hadden ze zogezegd al weggegooid. Een personeelslid rook onraad, want het was niet de eerste keer dat de mannen met die truc in de winkel stonden. Omdat er discussie ontstond, kozen de mannen het hazenpad. PZ Kempen N-O werd meteen verwittigd. Via het ANPR-netwerk werd de wagen van twee Nederlanders gespot in Turnhout. Een patrouille van PZ Regio Turnhout arresteerde het duo even later op de parking van een supermarkt.

Uit verder onderzoek kunnen de veertigers gelinkt worden aan een 8-tal feiten in Ravels, Rijkevorsel, Arendonk, Lille, Lokeren, Evergem en Wachtebeke.

De werkwijze is steeds dezelfde: ze kochten iets in een winkel van Aldi, maar wilden na aankoop hun geld terug. Dat probeerden ze eerst in dezelfde winkel, maar ze hadden hun kasticket zogezegd niet meer. Daarna reden ze naar een andere Aldi, namen daar hetzelfde product uit te rekken en wilden hun geld terug. Daarvoor gebruikten ze het kassaticket. Als de truc niet lukte of er ontstond discussie, dan namen ze de vlucht.

De onderzoeksrechter heeft de twee Nederlanders aangehouden voor oplichting en voor poging tot oplichting. Het onderzoek wordt verdergezet.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen